Tuesday 20 May 2014

Levandule olej výroba

Výroba levandulového oleje. Je to skutečně snadné a nepotřebujete ani mnoho ingrediencí. Postačí Vám láhev nosného oleje. Vhodný je například olivový olej , který si koupíte v každém supermarketu a je skvělý i při péči o pleť.


Dále budete potřebovat květy levandule.

Pokud nemáte čerstvou, postačí i . Mnoho z nás používá sušené květy levandule proti šatním molům, které aromatická silice, na rozdíl od nás, doslova odpuzuje. Bonusem je pak to, že šaty a prádlo krásně provoní. Ne každý už ale ví, že právě drobné fialové květy mají léčivé účinky. Vhodný je napríklad olivový olej , ktorý si kúpite v každom supermarkete a je skvelý aj pri starostlivosti o pleť.


Podomácku vyrobený levandulový olej má blahodárné účinky. Pomáhá nám nejen svou uklidňující vůní, kterou známe z babiččina prádelníku, ale hlavně svými léčivými účinky na kůži, při revmatismu, bolestech hlavy či stresu.

Levandule je úžasná bylinka s mnohostranným využitím. Má desinfekční účinky, hojí drobné ranky,. V domácích podmínkách si docela.


Pomalejší, ale také velmi jednoduchá výroba je na studeno. Jak si vyrobit léčivý olej doma? Ať už jste si ji usušili sami nebo pořídili v obchodě, . Dáme ji do vhodné nádoby a za občasného promíchání ji necháme stát na tmavém místě 6-týdnů. Přecedíme, ale scezené byliny ještě mírně zahřejeme a olej z nich vytlačíme. Kvety levandule nasekajte na drobné kúsky vložte do olivového oleja, dobre uzatvorte a dajte na tmavé miesto pri izbovej teplote.


Olej vtiráme do pokožky . Silice a éterické oleje sa „napijú“ do oleja a ten po mesiaci a . Nádherná a voňavá levandule. Bylinka, která léčí, chutná a zkrášluje pleť! Recept na olej z levandule a rumančekovú a levanduľovú tinktúru.


Začiatkom leta nám kvitne levanduľa a rumanček pravý, ktoré sú úžasným zdrojom zdravia pre naše telá a aj duše.

Ak si tieto bylinky pestujete doma, tak si môžete pripraviť nasledujúce prípravky, ktoré vám zakonzervujú leto, zdravie a vôňu . Ak si spomeniete, jeden tip na olej do aromalampy sme vám už ponúkli. Do vody nakvapkáme stolový olej a pridáme bylinky, ktoré máme radi: klinčeky, rozmarín, levanduľu. Tento je rovnako overený a veľmi účinný. Nech sa páči, tu je presný . Pro výživu,péči celého těla.


Tři dny před úplňkem natrhejte levandulové květy, může být i trochu natě levandule. Trhejte poté, co uschne. Jednoho dne před úplňkem přinesete olej do kuchyně, přecedíte a nalijete do suchých, čistých, tmavých lahví a označte je.


Pravé oleje neobsahujú umelé zložky a navyše sa pridáva jedine glycerín alebo mandľový olej. Náš tip - Levanduľový olej Biopurus. Levanduľové kvety sú aj peknou dekoráciou a využitie levandule ako oleja sa zachovalo dodnes. Bohatstvo-Prírody - eshop. Při výrobě kosmetiky se používá především na domácí pleťový krém nebo mléko na léčbu akné, jizev po akné a strie.


Máte už natrhanou levanduli? Jakmile vám uschne, doporučujeme z ní připravit tento léčivý olej. Jedná se o prvotřídní esenciální olej , čistá levadulová vůně.


Vynikající na bodnutí hmyzem (i včelou), zmírňuje otok i svědění.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.