Existují jedinci, kteří do ní na minutu vstrčí i talíř s čerstvě uvařeným teplým jídlem , jiní zase díky mikrovlnce ani nepoužívají sporák. A potom máte fajnšmekry, podle nichž je mikrovlnná trouba zbytečností, která akorát znehodnocuje chuť jídla. Ohřev pokrmů doporučují zásadně v páře. Bez ovlivňování složení by mikrovlnka nic neohřála. Mikrovlny ohřívají na principu mechanického rozkmitání molekul vody.
Jídlo , neobsahující vodu ,se nedá ohřát. Molekuly potravin se musí rozkmitat . Není nad to vychutnat si dozlatova upečené nebo grilované kuře či z pece právě vytaženou pizzu s křupavým okrajem. Jenže co dělat s jídlem , které nam zbyde?
Ohřáté už většinou nikomu nechutná. Pokud ovšem nevíte, jak na to. I na zbytcích si totiž můžete pochutnat. I když možná v tuhle chvíli uvažujete o tom, že se svojí mikrovlnkou , která Vám stojí v kuchyni, uděláte rychlý proces, možná Vám také vrtá hlavou, jak se bez ní obejdete. Jak si ohřeju včerejší oběd?
Mikrovlnka může být sice pohodlným způsobem na ohřev jídla , ale není to nic tak zásadního. Tak zase řeším takový přihlouplý problém :) Mám v pekáči zapečený těstoviny se špenátem, mám hlad a potřeboval bych si to ohřát k obědu, ale nemám mikrovlnku. K dispozici tu je jen plynový sporák, pár hrnců, voda,. Roztápět kvůli té trošce jídla troubu se mi úplně nechce.
Vím, že je tu celkem dost maminek, které normálně fungují bez mikrovlnky. Mám na ně dotaz - jak to děláte v praxi s ohříváním hotových jídel ? Jakou máte vymakanou technologii? Na tenhle ohřev byste jen tak nezapomněli, co dále do mikrovlnné trouby raději nedávat?
Taky mě napadl jedině nějaký termoobal,panebože nedokážu si představit život bez mikrovlnky :roll: Napsat příspěvek. Prostě někdo z přesvědčení mikrovlnku . Přesto však při ohřevu jídla v mikrovlnce a na běžném sporáku je rozdíl, a to především rozdíl gastronomický, neboť jídlo ohřívané v mikrovlnné troubě. Nečastější argumenty jsou, že jídlo se stává ohřátím radioaktivní nebo že během ohřevu změnilo svoji strukturu a to má ovlivnilo jeho výživové. Výrobci nedoporučují zapínat mikrovlnku bez vložené potraviny. Proto se také nedoporučuje při ohřevu v mikrovlnkách používat talíře se zlatým lemováním.
Ani ránu bez mikrovlnky ! Při vaření v mikrovlnné troubě totiž kuchař nemusí do jídel přidávat téměř žádnou vodu a tuk. Je pravda, že obyčejnou mikrovlnku pořídíte již za tisícovku, ale ruku na srdce, kromě ohřevu hotovky a přípravy horkého popcornu s ní toho moc neuvaříte, trouby, jejichž cena začíná někde na pěti . Stejně jako sugesce, že toto záření pak z jídla sálá nebo v něm vyvolává nejrůznější patogenní změny, které nás mohou usmrtit. Někteří odpůrci mikrovlnek argumentují tím, že se při prudkém ohřevu vytvářejí v mase a vůbec v potravinách obsahujících bílkoviny některé nežádoucí látky.
Obecně platí, že byste měli zbylé jídlo do lednice uložit do dvou hodin po uvaření a měli byste ho sníst do dvou dnů – a, jak jsme řekli, ohřát ho maximálně jednou. Je tedy praktické vařit luštěniny a obiloviny zvlášť, bez zeleniny – ty uskladnit lze a pak k nim můžete přidat zeleninu čerstvě připravenou. Většina domácností běžně užívá mikrovlnku k ohřevu nápojů nebo jídla , to je dávno známá věc. Ale moderní multifunkční mikrovlnné trouby toho dokážou mnohem víc.
Ahoj,chci se zeptat jestli taky ohříváte jídlo svýmu mrnouskovi v mikrovlnce ? Už na vás někdo vybafl, co jste to za matku, když dítěti ohříváte jídlo v mikrovlnce ? Z tohoto principu je zřejmé, že narozdíl od běžného ohřevu , ohříváme přímo potravinu uvnitř, bez zbytečného ohřívání hrnce, vody a podobně. Ohřívání v mikrovlnce funguje na stejném principu jako ohřívání na plotně - jen je rychlejší. Ve většině mainstreamových periodik se dočteme, že „ mikrovlnky “ jsou „zdravé“: nejde přece o nic jiného, než ohřev jídla , jehož podstata je podobná elektřině či teplu – jde prostě o vlnění, jehož energie je příliš.
Jíst bez jídla : Nebezpečný nový směr nejen v některých pražských restauracích. Nejprve ale něco o tom, co se v mikrovlnce po zapnutí děje. Brzy našla uplatnění v restauracích, železničních vozech a zaoceánských parnících coby prostředek pro ohřev jídla ve velkých objemech.
Ovšem bez příbalového letáku s výčtem potravin, které by žár trouby za žádnou cenu neměly okusit. Všechna práva vyhrazena, žádná část tohoto webu nesmí být komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Receptyonline. Fotky pro náš portál dodává Fotobanka Fotky-Foto. Používáním webu ReceptyOnline.
Je známo, že do mikrovlnky nesmíme dávat kovové předměty ani syrová vajíčka. Kdyby mikrovlnka neobsahovala otočnou základnu, naše jídlo by mohlo být v oblasti maxim spálené, zatímco v ostatních místech neohřáté.
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.