Tuesday 5 February 2019

Barvy ladící k sobě

Toto kolo vám řekne, které barvy se k sobě hodí. Najdete v něm konkrétní barevné kombinace, které společně vypadají skvěle. Primární barvy – červená, žlutá a modrá, vytvářejí sekundární barvy. Terciární barvy se zase tvoří kombinacemi primárních a sekundárních barev. Barvy se dělí na teplé a . Ahoj, nemáte někdo odkaz na nějaké stránky, kde se dá najít, které barvy k sobě ladí?


Mezi základní barvy patří žlutá, . May K pěknému počasí patří i zářivé a teplé barvy. Ale které odstíny k sobě hodí? Když budete v úzkých, vzpomeňte si na jednoduché pravidlo. Výrazné barvy se doplňují barvami neutrálními. V případě, že máte v plánu použít dvě výrazné barvy , použijte jednu jako hlavní a tu druhou pouze na doplňcích.


Jun Ahoj, jsem totální negrafik, nicméně občas potřebuju udělat nějakou ministránku apod. Aug Jistě to také znáte. Zkoušíte si oblečení a řešíte, zda ladí nebo neladí k sobě.


Vybírat vhodné kombinace ovšem nejde jen podle střihů a materiálů. Klíčovou roli hraje barevné sladění. Naučte se proto barvy správně kombinovat. Feb Nejčastější verze kruhové pomůcky má dvanáct barev , které vychází z odstínů červené, žluté a modré. Nakreslíte-li do něj obrazce - čtverec, čáru, trojúhelník, obdélník, šestiúhelník, získáte na jejich vrcholech barvy , které k sobě budou ladit.


Příklady vidíte na následujícím obrázku pod každým šedým . Ahoj, na škole měla jedna naše profesorka takovou pomůcku pro sladění barev. Sloužila k nalezení kombinace 3-barev , které k sobě ladí. Měla velikánské množství odstínů. Třeba když jste měli rádi karmínovou a nevěděli jste si rady, které barvy k ní ladí, tak Vám tato pomůcka pomohla. Jan Žlutá barva slunce je pocitově jednoznačně nejpozitivnější barva ze všech.


Přesto je v říši zvířat zrovna žlutá součástí varovného zbarvení některého hmyzu. Je to však příklad toho, že žádná barva nestojí izolovaně sama o sobě. Vždy záleží na kontrastu s barvou sousední. I nepatrný rozdíl v odstínu.


Kombinace barev a jejich . Stejná barva – jiný, ale ladící (!) odstín. Vsadit můžete na černou a bílou, které se hodí k sobě vzájemně, ale i ke všem ostatním barvám. Sep Pokud už chcete vyrazit ven ve stejných barvách , myslete také na odstíny. Světle zelená není totéž co tmavě zelená. Myslete na to, že i odlišné odstíny jsou barvy a ne všechny k sobě pasují.


Takže stejná barva klidně, ale pečlivě vybírejte k sobě ladící odstíny. Při oblékání myslete i na odlišné . Sep Tmavé barvy mají jednu výhodu: Prostě si je obléknete a nemusíte moc řešit různé kombinace. Ale taky velkou nevýhodu: Vypadáte v nich jako šedá myš.


Proč se aspoň jednou za čas neodvázat? Vsaďte na moderní a velmi výrazné barevné kombinace. Bude vám to slušet a navíc budete in.


Missing: ladící Images for barvy ladící k sobě More images for barvy ladící k sobě Report images Thank you for the feedback. Report another image Please report the offensive image. May Doplňkové, neboli komplementární barvy jsou barvy stojící v kruhu přímo naproti sobě.


Při správném použití mohou vytvořit jak rovnováhu, tak zajímavý kontrast. Pro názornost si ukážeme několik inspirativních příkladů: Monochromatickým barevným schématem se stupňovanou světlostí málokdy něco . Dobrý den mám jeden dotaz ohledně barev v pokoji. Jedná se o odvážnější způsob ladění barev. Tvůj interiér pak bude živější. Tón v tónu je takové ladění barev , které se na kruhu nacházejí v bezprostřední blízkosti.


Jako příklad můžeme uvést odstíny žluté. Všechny okem rozlišitelné barvy je možno smíchat z modré, zelené a žluto-červené. Ladící – jsou barvami doplňkovými, které v ba- revném kruhu leží vedle sebe.


Možnosti výplní jsou opravdu bohaté: barvy motivu – vzájemně k sobě ladící barvy (nastavené pro sešit postupem v předchozí poznámce) a jejich různě syté odstíny, standardní barvy – deset základních barev (červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá atd.), další barva – takřka jakákoli jiná barva z pestřejší palety . Mar Opačná kombinace, tmavé stěny se světlým stropem, prostor zvyšuje, ale také zmenšuje, tmavé stěny se jakoby přitahují k sobě. Dlouhý úzký pokoj tedy můžete zkrátit tmavší barvou kratších stěn, tmavou barvou delších stěn jej naopak ještě více zúžíte. Sytost barvy působí na naši psychiku zcela jinak na . Kruh barev můžeme použít při hledání správných a ladících doplňkových barev.


Obě barvy jsou silně kontrastní, proto se nemohou použít ve své čisté podobě a rovnocenně , výsledek by byl velmi kontrastní a barvy by mezi sebou soutěžily.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.