Tuesday 8 January 2019

Jakým směrem spát

Možná, že za těmito pocity a problémy stojí taková „maličkost“, jakou je vaše poloha při spánku nebo samotné umístění postele. Pro většinu lidí je správným směrem poloha – hlava na západ až sever, nohy pak východ až jih. Umístění zde se doporučuje zejména starším lidem. Vhodné je také spát hlavou směrem k severozápadu nebo na západ.


V jakém místě budete mít pokoj, může být určitým způsobem omezeno, ale jak umístíte postel, to záleží více méně na vaší volbě. Směr , kterým máte danou postel,. Hlava směřuje k jiho-východu - Dobr komunikace a rostoucí kreativita jsou zisky, které můžete očekávat, budete-li spát hlavou tímto směrem.


Tak jak den je Jang (rychlý, pohyb) je noc Jin (klid), proto se snažíme našemu tělu přinést v době spánku maximum Jinu pro kvalitní odpočinek a regeneraci těla. Jak si takové prostředí ve vlastní ložnici vytvořit? Ložnice by měla být jako Jin, měkká, klidná a tichá.


Rovněž by měla být vzdušná, aby v ní mohla volně proudit pozitivní energie. Proto čím méně nábytku v ložnici, tím lépe. Všemožně poházené věci, oblečení či zbytky jídla působí velmi negativně. Co se stane, když spí v přední části nohy dveří jako první? Můžeš spát s nohama směrem ke dveřím, nebo nemůže, zvažte, proč.


Mohlo by se zdát, že v moderním světě by neměla zůstat místa dávných pověr a označení - napříkla že s ohledem na rozbitého zrcadla předpovídá sedm let neštěstí, a černá kočka běžel přes . Pro zhruba procent lidí je správným směrem poloha – hlava na západ až sever, nohy pak východ až jih. Další podmínkou je dodržování biologických hodin, což znamená chodit spát ve správný čas a spát také správný počet hodin. Tudíž je jeho vyřešení stejné jako všechny problémy a nemoci mozku. Je prostě vyzkoušené, že na určitých místech v ložnici se vám nikdy nebude spát dobře. A pokud ne, přečtěte si, jak vybrat novou matraci.


Poloha směru , kterým spíte, má zásadní vliv nejen na váš spánek, ale i na rychlost uzdravení v době nemoci. Pokud tedy patříte mezi ty,. Dostatek energie získáte jedině důkladným odpočinkem a spánkem. Během něj se tělo regeneruje, odpočívá a připravuje se na další den.


O tom, jak dlouho by měl člověk spát , se vedlo opravdu hodně sporů. Někdo uvádí, že tolik hodin, o kolik si vaše tělo řekne, jiný tvrdí, že když spíte dlouho, může to mít . Zajímalo by mě jaký názor máte vy jakým směrem by se mělo spát ? Někdo tvrdí na zápajiný na výchonebo je to úplně jedno? Jen jsme tak v euforii té debaty nadhodili, zda je možné dokázat, jaký vliv má zemský magnetismus na chování člověka. Vstávání zde ale bude o to těžší.


Zelená je velmi aktivní (podobně jako východ slunce), červená agresivní, působí aktivně na . Velký vliv na kvalitu spánku a to, jak se v ložnici cítíte, má např. Pro někoho může být matoucí, že vize nemá konkrétní cíl. Není to úkolníček, který si odškrtáte.


Vizí tedy není „založit rodinu“, ale „jsem rodinný typ, stojím o založení a udržení vlastní rodiny a dělám pro to toto a . Když člověk leží na levém boku, jsou jeho žaludeční šťávy tlačeny gravitační silou směrem dolů do žaludku. V opačném případě mají žaludeční šťávy tendenci putovat do jícnu, a způsobují tak například pálení žáhy. Proto je dobré lehnout si po vydatném jídle na několik minut na levý bok, jako to dělávali . No, a pak přijde víken kdy mám s kým usínat, kdy mám ke komu se uprostřed noci přitulit, kolikrát v polospánku vnímám to živočišné teplo a fakt vnímám takový snad pravěký pocit bezpečí z toho pramenící. Nejlepší je, když ani hlava, ani nohy postele nejsou natočeny směrem ke dveřím do ložnice. Pokuste se proto postavit postel doleva či doprava.


Takže, jak dlouho bychom měli spát ? Feng Shui: Harmonie kolem nás od . Doporučená délka spánku pro dospělého je hodin každou noc. Zatímco u dětí mladších než let se doporučuje spát déle, u starších lidí se doporučuje spát méně. Kolik spánku potřebujte vy? Graf, který navrhla Národní nadace spánku, znázorňuje, kolik spánku . Někomu však naopak vyhovuje umístění ložnice směrem na výcho protože je ranní ptáče a pohlazení paprsky vycházejícího slunce je mu mnohem příjemnější, nežli kvičení budíku.


Když se dříve lidé rozhodovali, v kterém rohu místnosti budou spát , vpustili do světnice nejprve odborníky – živá zvířata. Orientace jednotlivých místností vůči světovým stranám může ovlivnit i to, jak se doma cítíte. Víme, jestli bydlíte správně!


Orientace na chladnější světové strany má logiku – místnost nebude večer přehřátá, takže se vám bude lépe spát a ráno vás probudí slunce, čili snáz vstanete. Kvůli pocitu bezpečí se .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.