Tuesday 8 January 2019

Postel pod oknem

Chtěla bych dát postel čelem pod okno s tím, že by nohy byly naproti dveřím. BaWi Říká se, že postel by neměla být mezi oknem a dveřma kvůli proudění energie a že pokud ji tak musíš z nějakého důvodu mít, je potřeba, aby měla buď čela a nebo třeba použít nějakou komodu či něco, co před tu postel. Také se vám stává, že nemůžete zabrat?


Možná je to zapřičiněno tím, že nemáte srovnané energie v interiéru. O tom, jak vnést (nejen) do ložnice harmonii, jsme si povídali s Renatou Mládkovou, certifikovanou poradkyní Feng Shui.

Feng Shui využívá rovnovážného stavu energií Jin (ženská) a Jang . Postel by neměla být pod oknem. Jestliže budete spát pod oknem , tak vaše osobní energie bude časem slábnout, protože okno vám neposkytuje ani podporu ani ochranu. Lůžko by nemělo být situováno pod okno, vzduch proudící škvírami tvoří průvan, který není pro náš organismus příjemný, je pravděpodobné, že byste trpěli častými . Trámy mají svoji energii a působí na člověka i vizuálně. Neumisťujte postel přímo pod stropní trámy. Pokud doma nemáte na výběr, umístěním baldachýnu nad postelí může snížit krájící efekt.


Vítr a déšť by Vám bránili v klidném odpočinku.

Proudění vzduchu mezi oknem a dveřmi Vás bude rušit. Neměli byste spát pod stropními trámi. Zeď, vaše opora ve spánku. Nejvhodnějším místem, kam dát postel , je ke zdi.


Konkrétně tak, aby bylo čelo postele u zdi. Podvědomě tak získáte pocit jistoty, bezpečí a opory. I z toho důvodu je nevhodné spát pod oknem. Mezi časté chyby patří také příliš elektroniky v ložnici. Svoje místo by tam rozhodně neměla mít televize, . Její množství a kvalita mají vliv na naši mysl i zdraví.


Jaké rady dává feng šuej ložnici? Stojí-li v jeho blízkosti, jsme během spánku podvědomě ostražití kvůli možnému vpádu nepřítele. Cítíme se odkrytí, zranitelní.


Hlava během spánku směřuje na sever či severozápad u . Jak umístit postel v dětském pokoji. I v dětském pokoji není vhodné umisťovat postel pod okno, a to nejen kvůli proudění vzduchu – pod oknem se dítě při spánku zkrátka nemusí cítit bezpečně.

Naopak z pohledu pocitu bezpečí je ideální polohou umístění postele čelem ke zdi, která pak působí jako jakási . Výsledkem jsou pak bolesti hlavy i za co prouděním vzduchu prochladnou. Dále by postel neměla stát ve středu místnosti. Taková pozice může vyvolávat nepříjemné pocity. Nachází-li se postel pod šikmou střechou nebo například pod schody, pak se daný člověk může potýkat s negativními pocity úzkosti . Pokud jsou proti oknu dveře, není postel pod oknem však moc dobrá také proto, že je v rychlém proudu energie dveře-okno.


Tam by koule uprostřed pokoje mohla pomoct, ale lepší by byla nějaká překážka, která proud energie odchýlí. Také by postel neměla stát přímo nohama ke dveřím , . Pod oknem je radiátor a zkosený strop, takže tady také ne. Zbývá stěna, u které může stát postel čelem ke zdi, takže trčí do prostoru a nohy máte v proudu energie.


To by snad tolik nevadilo. Horší je právě ta šikmina, pod kterou musíte mít hlavu. A to byl ten přípa o kterém jsem mluvila.


Neměla přes postel vést žádná komunikační zóna ani průvan. Není dobré mít postel přímo pod oknem ani u topení. Tohoto se využívá hlavně u dětských ložnic, kdy se design . Za nevýhodné se také považuje, když postel stojí mezi dveřmi a oknem nebo mezi dvěma dveřmi. Rovněž pod šikmými půdními stěnami lze dlouhodobě nalézt odpočinek jen omezeně.


Kam umístit masivní postel ? Za prvé to ztěžuje přístup k oknu a při trvalém větrání během noci by se mohlo spící tělo podchladit prouděním chladného vzduchu. Setkání s temperamentní Maďarkou Anitou v Londýně skončilo pro Petra osudově. Někomu může být nepříjemné je i . Dnes bydlí společně v Brně s dvěma dětmi.


Právě kvůli nim si přáli prohodit ložnici s dětským pokojem. Dítěti může být horko, bude se potit nebo se může udeřit o topení. Už při budování byste měli vědět, kam umístíte postel a skříně. To jsou největší kusy nábytku, které vám mohou způsobit problémy. Pro umístění postele v podkroví platí tato pravidla: Neměla by stát pod střešním oknem.


Jednak ho potřebujete denně obsluhovat, a jednak není dobré mít za hlavou prázdný prostor. Aby se tam vše vešlo, jsme ochotní obětovat určité pohodlí: postel umístíme do rohu, takže jeden z partnerů musí na své místo přelézat přes druhého, jinde je postel vtěsnaná na celou šířku úzké místnosti, hlavy máme přímo pod oknem a vedle radiátoru topení. Není to samozřejmě optimální, ale jak jinak se .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.