Friday 27 July 2018

Led pásek nesvítí

Po roce uzivani mi to najednou vyhodilo pojistky a nasledne psaka prestala svitit. Dal jsem si pod linku led pásky. Cca měsíc svítilo vše v pohodě, teď po zapnutí blikají.


Je to způsobeno použitým transformátore m? Použito jedno trafo 30W na dvě pásky, každá páska 1m dlouhá, když odpojím jednu, tak druhá bliká, když odpojím druhou, první také bliká. Jak vyřešit problém s částečným svícením LED. Může HDO způsobit blikání LED ? Proč led osvětlení s pohybovým vypinačem při. Кеш Перекласти цю сторінку Konektory slouží pro napájení, prodloužení, vytvoření ohybu nebo spojení LED pásků. Pásky zakoupené v našem eshopu mají na jednom konci již napájecí kabely.


Zde si ukážeme, jak pásky propojit s dodatečným konektorem. Aby to trošku svítilo tak sem jemně přišťavil na 12V. Teď to svítí o něco víc, ale zároveň to i víc topí, ale a dožití toho pásku to stačí.


Takže sem se aspoň ponaučil že na nějaký noname . Někdy v příštím týdnu , cenu zatím nevím neboť jsem to neviděl , ale drahé to jistě nebude. Nevidím problém v opravě a jsem z Poruby. Mohu klidně přijet hned zítra odpoledne se podívat co je špatné a popřípadě ihned opravit.


Led pásek mám skladem a trafo k němu taktéž pokud by bylo třeba . Pokud natlačíte trny do bílého podkladu LED dio může dojít ke zkratu a zničení jednoho modulu LED pásku. Po odstřižení poškozeného modulu je zbytek pásku funkční. Potom připojte napájecí kabel nebo spojku, v případě že Vám pásek nesvítí , je možná příčina v obrácené polaritě napájecího kabelu, stačí sundat z . Při montáži do některého z ALU profilů se nedoporučuje používat (z důvodu lepšího chlazení) ani kryt (difuzor). U zalitých pásků dojde při ostrém ohybu navíc k prasknutí zalévací hmoty a jejímu odloučení od povrchu pásku.


Poslední dobobu přibývá dotazů spojených s tím, jak zapojit RGB pásky a zároveň i stížností, že například více pásků nesvítí stejně a podobně. Připravili jsme tedy pro Vás tento jednoduše srozumitelný návod. Najdete v něm napsáno co vše je nutné pro zapojení pásků , a to buď jen jednoho, či více.


Dále je zde vždy detailní . Nevím kde jsem udělal chybu (teda tuším), ale led pásek mě začal (po dvou měsících) blikat a odchází na jednom pásu diody (viz foto). Pravda že jsem ho neumístil do AL profilu. Spodek krytu je kovolaminát, tudíž by měl teplo bezpečně odvádět a pásek se opravdu nezahřívá.


V čem bych viděl problém je . Dobrý den, pokud Vám nesvítí celý pásek, bude chyba v elektroinstalaci před ním (vypínač, vedení či adaptér). V tomto případě tedy zkontrolujte instalaci před páskem, kde nastala chyba. LED pásky nesmí být instalovány na přímém slunečním záření, i když nesvítí , působí na ně vysoká teplota která velmi snižuje životnost LED diod a může způsobovat pnutí materiálu, tím poškození spojů a dochází k výpadkům svícení jednotlivých . LED pásky s ochranou IPa IPnejsou vhodné k dlouhodobému svícení. Vidíte to na vadný zdroj nebo LED pásky , případně něco jiného?


Je to jako žárovičky na vánočním stromku - odejde jedna, nesvítí nic protože jsou do série. Prosím Vás o radu, vymyslela jsem si zrcadlo do obkladu a na něj led pásek , již jsem u toho měla několik odborníků a nikdo si neví rady, jak vyvést v obkladu dráty a jak to pak propojit s led. LED pasky, bohuzel nedavno zacalo cele osvetleni pravidelne blikat (cca min) a nasledne jiz nesviti vubec. Nezabývá se LED pásky na 230V, které mají oproti popisovaným páskům jistá specifika a konstrukční odlišnosti, ze kterých vyplývají rovněž rozdíly ve způsobu a možnostech použití.


Pásek je možné ustřihnou vždy jen mezi segmenty, jinak se naruší zapojení segmentu a ten potom nesvítí. Sada pro napájení LED pásku 230V o šířce 12mm. Tento zdroj napětí je možno použít až na 1m LED pásku.


V případě, že LED pásek nesvítí , a vidlička je správně zaražena do vodičů v plášti hadice, tak otočením vidličky o 180° změňte polaritu napájení. LED pásky nesvítí samostatně, je tedy nutné vždy počítat s připojením na napájecí zdroj. Rozvržení obvodů na PCB je serioparalelní - to znamená, že segmenty jsou sice zapojeny paralelně, ale čipy v. Doporučujeme zakupovat pouze zdroje určené pro napájení LED svítidel, jiné varianty nezaručují 1 funkčnost. K dispozici jsou LED napájecí zdroje s kabelem nebo LED zdroje vestavné.


Zdroj s kabelem jednoduše zapojíte do . Cena Kč, doprava od Kč. Rohová nacvakávací spojka pro RGB LED pásky 10mm umožňuje vytvořit plynulý rohový spoj.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.