Thursday 28 June 2018

Postup tmelení silikonem

Sanitární silikon - důležitý pomocník. Před použitím silikonu je důležité, aby povrch, kam ho budeme aplikovat, byl suchý, čistý, zbavený prachu a nečistot. Po aplikaci vyhladíme silikonový tmel mýdlovou vodou na prstu nebo gumovou profilovou stěrkou.


Na závěr jsme silikon vyhladili prstem. Nepoužívali jsme žádné hladítko, prstem to jde velmi snadno. Vyhlaďte silikon pečlivě, čím hladší bude povrch, tím menší je pravděpodobnost, že se vám tam postupem času dostane voda a následně plíseň.


V některých místech jsme měli hmoty moc, pouze jsme ji prstem odstranili. Silikon v koupelne po čase vyžaduje výměnu. Pokud hledáte postup jak odstranit starý silikon a aplikovat. Ondra Kutil tu je pro všechny ty, kteří nejsou zrovna manuálně zruční, a tak v případě potřeby není nic jednoduššího. NEUTRÁLNÍ SILIKON - akrylátové vany, PVC, dřevo.


Povrch očistěte od prachu a jiných nečistot a odmastěte, okraje spáry vymezíte oblepením papírovou maskovací páskou . SANITÁRNÍ TMEL - savé podklady, přetíratelné spoje. Pracovní postup naleznete v technickém listu. Pane Pavliš- zasílám výňatek z mého přííspěvku na tomto portálu ze dne 27. Nebudu zde rozebírat všechny materiály a jejich vhodnost použití v detailu . Mar Například firma Henkel prodává pod značkou Ceresit řadu výrobků včetně nejrůznějších tmelů , lepidel, chemických kotev a dalších doplňkových produktů.


Pro různé typy prací si můžete vybrat z nabídky akrylátových tmelů na opravy spár a prasklin v interiéru i exteriéru, sanitární silikony na obklady, dlažby . Pokusil jsem se zatmelit okna místo skl. Ikdyž jsem použil jarovou vodu, tak uhladit silikon byl veliký problém. Stěrka mi přebytečný silikon hrnula dopředu a tím i trhala od skla.


Jak mám správně postupovat ? I když jsou vlastnosti silikonových tmelů poměrně vyhraněné, často narážíme na to, že někteří stavebníci používají název „ silikon pro všechny těsnicí hmoty prodávané v polyetylénových kartuších - například pro tmely. Ukázka správného postupu při nanášení silikonu v dilatující spáře mezi svislou a vodorovnou konstrukcí. Apr Postup - tmelení Foto: OBI. Potřebujete zatmelit vydrolené spáry na kachličkách v koupelně? Vylomili jste při prudkém otevírání zásuvky kousek dřeva?


Tmely a lepidla se v těchto případech jeví jako spolehliví pomocníci, kteří dokážou zázraky a ušetří soustu starostí v domácnosti i mimo ni. Jun Je jimi možno vyplnit i relativně široké spáry až do šíře mm, a tak se používají např. Jsou relativně levné, ale méně pružné (mají dilatační schopnost 1).


Výhodou je, že se dají přetírat akrylátovými, či disperzními barvami. V domácnosti, na chalupě nebo v garáži je stále co opravovat. A každý ví, že základem úspěchu jsou šikovné ruce a hlavně správný materiál. To je i případ tmele, s jehož pomocí lze spárovat, lepit . Feb Současné tmelicí materiály dlouho vydrží a dobře se s nimi pracuje.


Je však dobré vědět, nač který druh tmelu použít. Do koutové spáry mezi podlahou a stěnovou plochou a do spáry mezi stěnami vtlačíme kruhový mirelonový provazec a následně zatmelíme silikonovým sanitárním tmelem, jehož odstín vybereme podle odstínu použité spárovací hmoty. Jak se jednoduše a rychle zbavit zatékající vody − za umyvadlo, vanu či sprchový kout? A jak popraskaných nebo začernalých spár? Není potřeba náročné rekonstrukce!


Stačí odstranit starý silikon a nanést novou hmotu. Většina těchto rozsáhlejších prací se neobejde bez vystěhování z bytu, či opuštění chalupy nebo chaty alespoň na pár dnů. Pokud si však chceme některé drobnosti opravit,. Sep Položení kamenného vjezdu do garáže — Oprava silikonu kolem vany — Odstranění mraveniště ze zahrady. Aug Naneste dostatečné množství tmelu na jednu plochu a části ihned spojte.


Lepené povrchy je nutno spojit dříve, než se začne na povrchu tmelu tvořit slupka.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.