Wednesday 28 February 2018

Dřevěná vrata konstrukce

Dodávka stavebních výplní pro Vás. Stínící technika, schodiště, garážová vrata , automatické brány. Pozornost je soustředěna především na dřevěná vrata , zatímco plechová vrata jsou zmíněna jen okrajově.


Popisována jsou svlaková vrata z trámkové výztuže a sbíjených prken i rámový vrata z nosného rámu a prkenné výplně. Lícovou vrstvu tvoří prkénka vyskládaná do geometrických vzorů.

Dřevo, jako nejstarší materiál pro konstrukci bran, se na českém území používalo ještě v 19. Dřevěná vrata svlakové konstrukce. Masivní vjezdová vrata do statku nebo do historického objektu či. Dveřmi nazýváme otvor určený k vstupování i vycházení z objektu včetně jeho výplně kterou je uzavírán.


Dubá (okr. Česká Lípa), dům č. Detail zdobené klasicistní kliky a krycího štítku vstupních dřevěných dveří. Repliky starých vrat i vrata nová s moderním designem jsou opatřená trvanlivou a kvalitní povrchovou úpravu. Konstrukce vrat bývá mohutná, může měřit až čtyři metry a vážit okolo tří set kilogramů.

Jedná-li se o historické objekty, vyrábějí se repliky podle původního starého vzoru a pod . Ať už potřebujete jakoukoliv velikost vrat , dřevěná vrata vyrobená na zakázku jsou tou nejlepší volbou. Pokud uvažujete o dřevěných garážových vratech , možná si ani neuvědomujete, jaké velké množství možností vám konstrukce dřevěných vrat může nabídnout. Kromě masivního a dekorativního vzhledu . Posuvná dřevěná vrata Jsou opět nejčastěji dvoukřídlová. Bývají osazena do omítnutého otvoru s ocelovým úhelníkovým rámem.


Posuv vrat zajišťují kladky po ocelovém nosníku U-profilu. Vedení křídel v dolní části zajišťují ocelové kolíky zapuštěné do . V branách se otáčela v železném oku na dřevěných a později také na kovových čepech dřevěná vrata. Dřevo − nejstarší materiál pro konstrukci bran − se na českém území používalo ještě v 19. Pokud vrata provedeme v nějakém jednoduchém selském stylu, jak to vidíme tady, bez kudrlinek, jenom s . Vjezdová brána samonosná. Vrata se skládají z jednotlivých sekcí.


Posuvná samonosná brána je vyrobena na principu zasouvání rámu v ložiskových vozíčcích, které jsou ukotveny do předem zabetonovaného základu podél oplocení. Konstrukce brány je připravena pro osazení dřevěné , popřípadě jeklové výplně a to v provedení dle přání zákazníka. Vodorovná dřevěná římsa, či trámek, zdobený profilací, odděluje dveřní křídla od nadsvětlíku.

Svislá část připevněná v poutci a horní části ostění, která symetricky rozděluje nadsvětlík. Základní nosný prvek rámové dveřní konstrukce. Vyrábíme dřevěná vrata klasické rámové konstrukce.


Opláštění je provedeno prkny na tupo či palubkami. Dvoukřídlá garážová vrata jsou alternativou k sekčním, nebo rolovacím garážovým vratům. Vysoká variabilita provedení umožní nalezení ideálního řešení z hlediska užívání tohoto typu vrat. Konstrukce dvoukřídlých vrat je tvořena ocelovou konstrukcí , která je žárově zinkována, aby odolala korozi. Používá se při pokládce dřevěných a parketových podlah, obložení, výrobě větších desek, například stolů, při konstrukci nábytku obecně.


Křídla dveří jsou vyplněna . Další využití je při pobíjení vrat prkny a výrobě svlakovývh dveří nasucho bez lepení. V tomto případě má drážka ten účel, aby při seschnutí materiálu nevznikly otvory a průhledné mezery . Při budování objektů ze dřeva se obvykle v minulosti používaly dva základní konstrukční přístupy. Jednak byly budovány stavby srubové, vázané z masivních.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.