Tuesday 30 May 2017

Lamino co to je

Aktuální nabídku je třeba ověřit u nejbližšího dodavatele. Dýhované desky vypadají jako dřevěné, protože na povrchu skutečně dřevo je a dovnitř nikdo nevidí,“ dodává. Lamino je poměrně otěruvzdorné, odolné proti . U levnějších výrobků bývá dýhování nahrazeno laminováním.


Takový nábytek je označen zkratkou LTD - laminované dřevotřískové desky. Jejich plochy, spodní i horní, .

V takové situaci se proto běžně dává přednost dýhované DTD nebo MDF desce. Dřevotřísková deska, která má na povrchu plát dřeva? Nemusíte se ničeho obávat. Mnoho odborníků ho dnes dokonce považuje za lepší než dřevo.


Je to velice kvalitní materiál. Dýha není náhražkou dřeva, dýha je. MDF, lamino , dřevotříska, folie - co znamenají tyto pojmy. Co znamená MDF, DT lamino , foliovaná dřevotříska.


V popisu produktů se můžete setkat s pojmy mdf, dřevotříska, lamino , foliovaná dřevotříska.

Pokud si nejste uplně jisti, co tyto pojmy přesně znamenají, čtěte více. LTD desky – zlidovělým názve„ lamino “ nelze zaměňovat s kvalitou vysokotlakých laminátů. Kvalita je proměnlivá dle jednotlivých dekorů (barev) a výrobců.


Tato norma je však výhradně určena pro HPL (vysokotlaké lamináty)! Snaha výrobce firmy Egger prosazovat materiály CPL do kvalitativní úrovně kam nepatří, . Je možné ho vyrobit v mnoha dekórech. LDT deska je omyvatelná a hygienicky odolná, patří mezi nejvhodnější materiály vhodné na korpusy kuchyňského a koupelnového nábytku. Pozor - lamino není laminát.


Dnes se však lamino vyrábí podle velmi přísných norem a výrobci popírají, že by dřevotřískový nábytek ohrožoval lidské zdraví. Co je masiv, asi každý ví. Je samozřejmé, že se ptáme na funkčnost, použité komponenty, původ… U skříně nejspíš posoudíme funkčnost, jak prakticky je členěná či jak dobře se otevírá. Ptáme se však na použitý materiál? A když nám prodavač odpoví, že lamino či fóliovaná MDF deska, víme, co to je ? A víme, že lamino není totéž co HPL . Jde o povrchově upravenou dřevotřískovou desku.


A zapomenout nesmíme na plastové ABS hrany, . Chcete si kúpiť nábytok a neviete čo znamenajú záhadné skratky, ktoré sú na nich uvedené? Najpoužívanejšie hrúbkou lamina je 18mm, slabšia (okolo - 12mm) sa používa ako dno šuplíkov alebo chrbta skríň. LDT doska je umývateľná a hygienicky odolná, patrí medzi najvhodnejšie materiály vhodné na korpusy .

Je krásné, je čistě přírodní, voní, dlouho vydrží – to jsou přednosti, kterými se může v bytě či domě pochlubit jen masivní dřevo. Víte, co je ještě lepší? Pokud se chystáte vybírat třeba novou kuchyň či nábytek do obývacího pokoje, nabídnou vám firmy pět typů materiálů či povrchů: lamino , dekorativní . Rozdíl v údržbě masivu a lamina tkví v tom, že desky z lamina díky svému odolnému a hygienickému povrchu nevyžadují zvláštní péči.


Povrch se všeobecně snadno čistí i ve strukturované podobě. Na této stránce Vám stručně představíme rozdíly těchto dvou materiálů. Masivní dřevo je čistý, přírodní materiál, je špičkou mezi materiály používanými pro výrobu nábytku. Základem je deska, která se vyrábí slepením úzkých lamel a následně se rozřezává na dílce. LTD patří v nábytkářském průmyslu mezi nejčastěi využívané materiály, a to pro všechny typy nábytku.


LTD je ve své podstatě dřevotřísková deska povrchově dokončená fólií. Jendá se o druh papíru namočený v melaminové pryskyřici, obecně známý pod názvem lamino. LTD deska je vyrobená z DTD desky, ale navíc je potažená laminem.


Laminují se horní i spodní plochy. Hrany bývají zakončeny ABS hranou. Jedná se o plastovou hranu, která desku chrání proti vhkosti a má také estetický účinek. Kvůli dobré odolnosti se LTD . Laminátová podlaha je vrstvená podlaha postavená na vodotěsné, lepené dřevotřískové desce (HDF). Transparentní krycí vrstva odolná proti opotřebení.


Tato vrchní vrstva zajišťuje odolnost podlahy Quick-Step proti proti skvrnám, . Nevýhodou oproti masivu můžeme vidět v tom, že již jednou poškozené lamino nelze renovovat, jako je tomu u masivu. Co dalšího oceňuje na laminu široká řada zákazníků?

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.