Wednesday 18 November 2015

Himalájská sůl složení

Složení himalájské soli. Jaké je složení himalájské soli? Tento článek obsahuje podrobnou analýzu 1kg himalájské soli. Obyčejná stolní sůl je ve skutečnosti chloridu sodného a chemických látek jako sorbenty, jód.


Dle naší legislativy se může přidávat do soli max. Перейти к разделу Chemické složení - 95-9 většiny těchto solí tvoří chlorid sodný (NaCl, běžná kuchyňská sůl ).

Sůl patří mezi ty věci v naší kuchyni, které používáme denně. Ano, v mnoha případech je ze zdravotních důvodů doporučováno její umírněné používání. I tak je však sůl velmi důležitá pro zdraví a neměla by být proto zcela vyřazena z naší stravy. Musíme ji ale používat správně. Bohužel se ukázalo, že . Když se ale podíváme blíž na složení , najdeme rozdílů mnohem víc.


V himalájské soli nenajdete žádné umělé a zbytečné přídavné látky. Nedává se do ní uměle dokonce ani jó který je často přidáván dokonce i do mořské soli.

Klasická kuchyňská sůl je rafinovaná a tělo ji vnímá jako něco nepřirozeného . V posledních desetiletích hraje v potravinovém průmyslu důležitou roli schopnost potravin přečkat v požadovaném stavu uskladnění a přepravu. Není neobvyklé, že i přírodní mořská sůl bývá ochuzena o mnoho svých minerálů a dalších živin, dochází tudíž ke zpětnému přidávání jódu. Vzniká tak často rafinovaná . Mořská sůl, himálajská sůl , lanýžová, ibišková…. Nezchudnete při koupi himálajské soli, která se dá koupit už za třicet korun půl kila – jde vlastně o obyčejnou kamennou sůl, která se však dobývá. Na každé, i té nejobyčejnější soli musí být uvedeno složení podle použitých surovin a přídatných látek.


Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, . Alternativou k obyčejné kuchyňské soli, ve které bývá obsažen chlorid sodný a protispékací látky je například himalájská sůl nebo černá sůl, která je druh nerafinovaného vulkanického minerálu. Pro své složení s obsahem železa je černá sůl vhodná pro lidi, kteří trpí chudokrevností a nedostatkem železa. Himalájská sůl vznikla krystalizací mořské vody po celé miliony let v oblasti Himálaje. Její růžové zabarvení způsobuje železo.


V Himálajské soli se nacházejí i důležité stopové prvky jako selen. Obsahuje mimo jiné hořčík, vápník, draslík a železo, které mají příznivý vliv na organismus. Himalájská růžová sůl má jemnou chuť a je snadno stravitelná, proto může plně nahradit stolní soli. Navíc ji můžete využít také do koupele nebo k přípravě pleťových masek. V kuchyni jako náhrada stolní soli.


Lze ji použít i do koupele, na pročištění nosních dutin, kloktání nebo jako přísadu do pleťových masek.

Přibližně všech výrobců mořské soli produkt rafinuje, tedy zasahuje do přirozeného složení soli. Pokud se podíváte do mikroskopu na mořskou sůl (na obrázku nahoře), měli byste . Bílá sůl je velmi často rafinovaná, tj. Zároveň pozor na jodidovanou sůl.


Analýza složení jednoho kilogramu himalájské soli. Přírodní krystalická sůl je mnohem více než jen NaCl: „skládá nejen ze dvou, ale ze všech přírodních prvků“. Naše krev, což je velice zajímavé, je svým složením identická se složením vody v praoceánu. Slyšeli jste v posledních letech o úžasné himalájské soli a zajímá vás, jestli je vážně lepší než mořská sůl nebo kuchyňská sůl?


No a když si vemete to složení a uvědomíte si jak moc solíte tak nemá smysl kupovat himalájskou sůl bo ten přísun těch výše jmenovaných prvků se limitně blíží nule. Většina druhů soli, které jsou běžně k dostání, nejsou čisté, to znamená, že kromě sloučeniny NaCl obsahují i takové látky, například sůl draselnou, které mohou mít na organizmus člověka škodlivé účinky. Za sůl nejčistějšího složení je považována himalájská sůl , proto patří tento druh soli k nejzdravějším druhům.


Díky svému složení a příznivým účinkům na náš organismus je tato zdravá sůl široce využívaná. Kromě jedlé himalájské soli, je na trhu k dostání i himalájská sůl do koupele, díky které dopřejete očistu i relaxaci celému tělu. Kromě soli do koupele lze ovšem pořídit i sůl ve formě solných lamp, které krásně čistí vzduch.


Má teda vysoká teplota vplyv aj na minerály z cenného potravin. Himálajská sůl je anorganická, tak ji již nijak poškodit není možné, já osobně ji .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.