Friday 17 April 2015

Vratislav mynář prověrka

Je dost dobře možné, že prezident Miloš Zeman vstoupí do prvního kola klání o Pražský hrad v zádech s kancléřem bez nejpřísnější bezpečnostní prověrky. Сохраненная копия Перевести эту страницу мар. Mynář má poslancům vysvětlit prověrku „pro Vráťu. Na Nejvyšším soudu stále leží dovolání v případu pomluvy novináře Ferdinanda Peroutky, pražský městský soud zase během dvou let neprojednal žalobu kancléře Vratislava Mynáře kvůli neudělení bezpečnostní prověrky.


Oba škraloupy několikrát připomněli během kampaně ostatní kandidáti. Prý si o ni zažádal, protože „byl blbej“. Komentátor Jindřich Šídlo pro server Seznam Zprávy shrnul, co všechno Mynář za ty čtyři roky dokázal.


Mynář bezpečnostní prověrku na stupeň. Mynář prověrku nedostal, soudí se Vládní. Návrh STAN předpokládá, že pokud by prezidentův kancléř prověrku nejvyššího stupně do roka nezískal, funkci by ztratil a nesměl by ji znovu získat. FOTO: Jan Handrejch, Právo.


Poslanci STAN uvádějí, že dosavadní právní úprava postavení kancléře je kusá. Vratislav Mynář či jeho nástupci působit na Hradě bez prověrky. Nynější zákon pouze uvádí, že kancléře jmenuje a odvolává prezident. Pražský městský soud nestihne do prezidentských voleb vyřešit žalobu hradního kancléře Vratislava Mynáře na neudělení bezpečnostní prověrky. Aplikace Infosoud sice . Neodpověděl na otázku, zda by v případě znovuzvolení obměnil svůj tým - například kancléře Vratislava Mynáře , který od NBÚ nedostal prověrku na stupeň přísně tajné.


Hradní kancléř prověrku nepotřebuje, a navíc už ji má na stupeň vyhrazené, odpověděl Zeman. Ivana Zemanová veze přes 1tisíc . A tím seznam “hradních” výročí nekončí. Taková je hlavní argumentace Zemanova poradce Martina Nejedlého ohledně lobbingu kancléře Vratislava Mynáře za neznámou českou firmu, za kterou se přimluvil v zakázce na výstavbu elektrárny v Kyrgyzstánu. Nejedlý poskytl obsáhlý rozhovor tištěnému magazínu Neovlivní.


Mynář neuspěl se stížností na únik informací. Stížnost hradního kancléře Vratislava Mynáře na údajný únik informací o jeho prověrce neuspěla. Bezpečnostní úřad u jeho prověrky zákon neporušil. Podle mluvčího Národního bezpečnostního úřadu.


Mám veškeré platné bezpečnostní prověrky. Andrej Babiš vyzval před druhým kolem volby prezidenta Miloše Zemana, aby se distancoval od svých nejbližších . Reakce napříč českými politickými stranami jsou . Jedním z důvodů může být neprůkazný původ jeho majetku. Neprůhledná je i část příjmů z Mynářova podnikání. Po kancléři Vratislavu Mynářovi má Pražský hrad další problémy s bezpečnostní prověrkou.


Podle týdeníku Euro o ni přišel náčelník vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislav Pilc. Krok může podle některých informací souviset s jeho zapojením do kauzy kolem Jany Nečasové, . Na předávání státních vyznamenání dorazil také šéf Pirátů Ivan Bartoš (37). Mladý politik předem oznámil, že na Hrad jde jen ze slušnosti. Vzal s sebou také krásnou manželku Lydii. Ta se smála na kancléře Vratislava Mynáře (50), který pořád nemá prověrku.


Ale bylo to určitě jen ze slušnosti. V České televizi to dnes řekl prezident Miloš Zeman. Podle Zemana kancléř předpokládal, že se stane . Podal rozklad proti rozhodnutí NBU neudělit mu bezpečnostní prověrku.


Tím oddálí definitivní verdikt a prezident ho - jak slíbil - do té doby ponechá na Hradě. Právní zástupci prezidentova kancléře Vratislava Mynáře dnes ráno podali .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.