Tuesday 27 January 2015

Thajské jídlo s kokosovým mlékem

Potom maso zalijeme kokosovým mlékem a ještě krátce povaříme. Nakonec vmícháme opláchnutý a nasekaný koriandr a zakápneme šťávou z limetky. Hotové jídlo podáváme s jasmínovou rýží.


Na olivovém oleji orestujeme očištěný a na plátky nakrájený zázvor a chilli, přidáme osolené, opepřené kuřecí maso nebo krevety, dále třtinový cukr a rybí omáčku, minuty restujeme. Zalijeme kokosovým mlékem , podle výběru přidáme curry pastu (červená je ostřejší). Mrkev nakrájíme na nudličky a . Voňavá thajská jídla si u nás oblíbil kdekdo.


Do exotického pokrmu se skvěle hodí i domácká cuketa. Vmíchejte cuketu, kokosové mléko , koriandr a limetovou šťávu. Uveďte do varu a krátce povařte, jen aby . Postup: Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné menší kousky, přidejte k němu škrob, syrové vejce, sůl a koření. Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu odležet.


Rýžové nudle uvařte v osolené vodě, sceďte, propláchněte a . Recepty thajská kuchyně. Nezvykle připravené kuřecí maso s kari pastou, rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Jednoduchý recept na skvělé jídlo pro milovníky thajské kuchyně. U tohoto jídla je důležitá kvalita surovin, . Myslíte, že kari je výhradně zimní jídlo ? Postup je také snadný, na rozpáleném oleji se osmaží kari pasta a vaří se s kokosovým mlékem. Právem patří červené kuřecí kari nejen v Thajsku , ale i ve všech thajských restauracích mezi nejznámější a nejpopulárnější jídlo.


Potřebné ingredience: , 4ml kokosového mléka , PL hnedého cukru, PL sojové omácky, PL cervené nebo zelené thajské karí pasty, KL rybí omácky, cibule nakrájená na kosticky, strouzky cesneku nakrájené na kosticky, cervený paprikový lusk nakrájený na kousky, zelený paprikový lusk nakrájený na . Příprava zeleniny i masa má v thajské kuchyni jasnou filozofii: na kousky pokrájené se smaží nebo vaří jen několik minut. Jídlo osolí rybí omáčka, zjemní kokosové mléko a okoření chilli papričky. Všechny tyto suroviny u nás koupíte. Parádní recept pro velkou společnost. S přípravou se nemusíte nikterak mazat.


Připravíte předem, pak už budete jenom ohřívat. Je to prostě zcela jiné, snesitelně pálivé a lehké jídlo. Zdejší recept je ten úplně základní, který prozrazuje, že základem není ani tak kuchařova zručnost a zkušenost, ale nákup těch správných ingrediencí. Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso.


Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Pak už jen přidáš kokosové mléko , pokud toho máš hodně a málo kokosového mléka , můžeš dolít trochou obyčejného mléka, jen přivedu k varu a vypnu. Pak dochutím solí, bazalkou, citronovou šťávou - vše dle vlastní chuti. Krájení zeleniny: mrkev - na velmi tenká kolečka, brokolice - malé růžičky, zelená část pórku . Hlavním jídlem dne bývá pro Thajce večeře, obvyklé menu se skládá z menších porcí a více druhů jídel.


Konzumuje se polévka, typická je se zázvorem a kokosovým mlékem nebo pikantní kyselá polévka, která se připravuje z krevet s citrónovou šťávou, zeleninou, houbami a ani tady nechybí zázvor a rybí omáčka. Thajsku není zvykem přát před jídlem dobrou chuť, tam se s výbornou chutí prostě počítá. RECEPT: Thajská lehce pikantní desetiminutovka. Víkendový zbytek kuřecího masa a osamocený fenykl daly společně s několika dalšími ingrediencemi jako kokosové mléko a pikantní curry omáčka, vzniknout.


Mít doma někoho, kdo vám připraví kultivovaný pokrm a donutí vás si k jídlu sednout. Thajské kari má díky zelené (nejméně pálivé) pastě správný říz a oblíbí si ho nejenom milovníci ostřejších jídel. Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte kokosové mléko , listy thajské limety, citronovou trávu a povařte do mírného zhoustnutí. Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu.


Po dalších 2–minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.