Thursday 18 April 2019

Barva podle feng shui

O barvách, které symbolizují přírodních elementů stylu Feng-šuej a jejich významu, jsme psali v minulém článku, a teď se budeme věnovat každému pokoji zvlášť. Zajímáte se o feng shui ? Ložnice je místem, kde si máme odpočinout od starostí a samozřejmě spát. Umění Feng Shui se za posledních pár let stalo velkým fenoménem, obzvláště v oblasti bydlení. Ani interiéry kuchyní se proto nemohly vyhnout úpravám podle Feng Shui.


Například bílá barva je symbolem kýžené čistoty, je vhodné ji propojit například s kovem. Feng - shui je starodávné čínské umění, které vysvětluje, jak pomocí přírodních, estetických a spirituálních zákonů a prvků zlepšit celkovou kvalitu našeho života. Zvláštní pozornost věnuje feng - shui působení barev na lidský organismus.


Jak působí jednotlivé barvy? Je to záhadná a nezávislá barva , nemusí však být . Správná volba barev je jednou z nejjednodušších možností jak v místnosti zajistit správné rozložení energie. Každá feng shui barva představuje základních elementů.


Pojďme se podívat, co říká feng shui o symbolice barev a jejich působení na lidský život. Podle pravidel feng shui je červená barva symbolem životní . Jak nás ovlivňuje (aneb mísa bramborového salátu) Žlutá barva a všechny její teplé odstíny od pískové po hnědou v sobě nesou energii země. Energie země – tedy i žlutá barva – představuje stabilitu, vnímání reality, zakořenění, uzemnění, jistotu.


Psychologie ŽLUTÉ BARVY podle Feng Shui. Bílá a její příbuzné barvy –šedá, fialová, růžová – vyzařují dle Feng Shui teorie o pěti prvcích energii kovu. Představte si nový kovový plot třeba na vaší zahradě: bývá studený, pevný, většinou stabilní a působí spíše přísně. A přesně těmito atributy se bílá barva s kovovou energií pyšní. Foto by rowanCJak nás ovlivňuje červená Feng shui považuje červenou barvu za barvu s energií ohně.


Kdy červená škodí Na druhou stranu červená barva může být velmi zrádná pro ty, kteří mají v sobě hodně energie ohně (viz typologie osobnosti na webu). Významnou roli zde hrají barvy, pomocí kterých odborníci usměrňují chi (energie) a blahodárně mění energii určitých oblastí bytu. Vhodná volba barev je jednou z nejjednodušších možností jak v místnosti zajistit správné rozložení energie.


Podle učení Feng Shui se do ložnice jakožto do místnosti, v níž odpočíváme, regenerujeme a nabíráme síly na další a další dny, hodí všechny odstíny od čistě bílé po sytě hnědou a také zelená barva. Dávejte si proto pozor na to, aby jí nebylo příliš a . Jak vymalovat podle principů Feng Shui , to je otázka. Jednou z možností je mimo to i učení Feng Shui , které pracuje s energiemi v prostoru a snaží se je harmonizovat. Neutrální je bílá jako barva čistoty, dále je dobrou volbou i matná zelená rozvíjející chutě. Pokud bychom se zaměřili na definici barvy, tak definice bude různá, podle úhlu pohledu.


Je zde ale objektivní fakt, že barva je vlnová délka bílého světla, pohybující se mezi 4– 7nm, ve škále od červené po fialovou. Rozhodli jste se pro změnu, ale nevíte, která barva je do vaší ložnice či kuchyně ta pravá? Přinášíme pár tipů od odbornice na psychologii barev. Iveta Stará je uznávanou odbornicí, která už let rodinám radí, jak si nejlépe zařídit svůj byt. Specializuje se na bydlení podle zásad Feng Shui a . Tradiční čínské umění feng -šuej věnuje působení barev na lidský organismus zvláštní pozornost.


Barvy vyzařují energie, které při správném užití v interiéru (ať už jde o barvu stěn, nábytku, nebo doplňků) umožňují harmonické plynutí životodárné síly čchi. Vyjadřuje nevinnost, čistotu a svěžest. Působení barev podle Feng shui.


Staří Číňané vnímají červenou jako barvu štěstí a oslav. Zároveň ale také červená zvyšuje krevní tlak a stimuluje chuť. Užívejte ji ale s mírou, postačí detaily. Například vymalování kanceláře a veřejných prostranství do červena není vhodné, kvůli nadměrnému . Feng shui uvádí, že je dobré kombinovat nanejvýš barvy v jedné místnosti.


Jedna barva by přitom měla být dominantní, další spíše doplňkové. Pro kanceláře jsou nejlepší chladné odstíny, nevhodné jsou naopak barevné vzory. Přečtěte si více o tom, jaký význam mají podle Feng shui barvy. Toto staré čínské učení pracuje s mnoha barvami a vysvětluje jejich vliv na člověka, na naši náladu a na celkovou spokojenost. Feng Šuej nám může pomoci vybrat barvy vhodné do daných místností: Červená – Představuje oheň a sílu, do vašeho domova tato barva přinese radost, spoustu energie a také sexuální touhu.


Yin barvy podle feng shui přinášejí uklidnění a relaxaci. Modrá: Modrá barva má ve filozofii feng shui yin energii, je tišivá a uklidňující. Navozuje pocit míru a důvěry.


Protože je i barvou moře a oblohy, feng shui ji spojuje s dobrodružstvím a objevováním. Námořnická modrá je barvou intelektu a moudrosti. Prozradíme vám, jak na nás podle feng - shui působí jednotlivé barvy, a jak bychom je měli co nejvhodněji využít v interiéru. Oranžová barva je vhodná do obývacího pokoje.


Jsou to barvy slunce, plamenů ohně. Ve feng -šuej se ještě každý prvek rozlišuje na Jan (mužský) a Jin (ženský) prvek. Jan oheň bude mít výraznou ohnivou barvu, tak jako velká hranice nebo slunce. Jinový oheň je klidnější, tajemný plamen svíčky, purpurová barva francouzského budoáru a červených .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.