Thursday 21 March 2019

Ktere barvy se k sobe hodi

Sep Tmavé barvy mají jednu výhodu: Prostě si je obléknete a nemusíte moc řešit různé kombinace. Ale taky velkou nevýhodu: Vypadáte v nich jako šedá myš. Proč se aspoň jednou za čas neodvázat?


Vsaďte na moderní a velmi výrazné barevné kombinace. Bude vám to slušet a navíc budete in.

Toto kolo vám řekne, které barvy se k sobě hodí. Najdete v něm konkrétní barevné kombinace, které společně vypadají skvěle. Primární barvy – červená, žlutá a modrá, vytvářejí sekundární barvy. Terciární barvy se zase tvoří kombinacemi primárních a sekundárních barev. Barvy se dělí na teplé a . Apr Kombinace barev: detailní příručka pomocí které si budete vybírat jen takové barvy , které se k sobě hodí ! Bílá: dá se kombinovat s jakoukoliv barvou, hlavně modrou, červenou a černou.


Béžová: skvěle se dá kombinovat s modrou, hnědou, smaragdovou, černou, červenou a bílou.

Ahoj, nemáte někdo odkaz na nějaké stránky, kde se dá najít, které barvy k sobě ladí? Aug Jistě to také znáte. Zkoušíte si oblečení a řešíte, zda ladí nebo neladí k sobě. Existují však lidé, kteří před složitostí barevných kombinací tak trochu utíkají a úmyslně mají v šatníku jen oblečení jedné barvy.


A dvojbarevné kombinace, které se k sobě nejlépe hodí ? Jun K barvám dřeva v odstínu bílé kávy se hodí výmalba v oblázkově hnědých tónech. V oblibě jsou tmavě červenohnědá, hnědá až černohnědá exotická dřeva, například palisandr a eben, nebo dřeviny s výrazným barevným dekorem, jako je zebrano, které má proužky a barvy od žlutošedé přes hnědavé až . Mar Nepestré barvy se prý můžou kombinovat víceméně libovolně, ale s pestrými barvami se musí opatrně. Tam se mají kombinovat jen příbuzné barvy.


Pestrá zelená a pestrá modrá se nekombinují nikdy, protože jak se. Jde o odstíny, které jsou bezprostředně naproti sobě. K červené půjde zelená, k modré žlutá. Tento způsob ladění patří k odvážnějším a živějším stylům. Jedná se o barvy v bezprostřední blízkosti, tedy například odstíny žluté.


Jedna z nich by měla být vždy dominantní. Kombinacemi barev a odstínů si tady lze velmi jednoduše představit, jaké barvy se k sobě hodí a které v žádném případě není vhodné dávat do sousední blízkosti. Mezi základní barvy patří žlutá, .

May K pěknému počasí patří i zářivé a teplé barvy. Ale které odstíny k sobě hodí ? Když budete v úzkých, vzpomeňte si na jednoduché pravidlo. Výrazné barvy se doplňují barvami neutrálními. V případě, že máte v plánu použít dvě výrazné barvy , použijte jednu jako hlavní a tu druhou pouze na doplňcích.


Pomůcka: Kódy barev napoví, které spolu ladí. Kód barvy ve vzorníku je na první pohled jen změť čísel a písmen. Když ale víte, na co se dívat, odhalí vám, jaké barvy se k sobě hodí. Když se řekne žlutá, někdo si představí svítivě kanárkovou, jiný jemně pastelovou. A žlutá prý ladí s modrou – jenže ta může být světlá, tmavá . Přemýšlíte, čím oživit váš byt nebo místnost, ve které pracujete?


Chtěli byste změnu, ale nevíte čím začít? Mate problémy se soustředěním, špatně usínáte, nebo trpíte přílišnou chutí k jídlu? Pak právě pro vás je určená tato kapitola, která se zabývá barvami v bytě. Jan Neodbývejte rozhodování s tím, že přece poznáte vlastním okem a zdravým rozumem, které barvy se k sobě hodí. Některé kombinace by vás totiž vůbec nemusely napadnout bez tohoto pomocníka, a přitom se vám překvapivě zalíbí.


Barevný kruh je samozřejmě potřeba správně „číst“, aby opravdu udělal . Jan Pokoj laděný do oranžové, červené a žluté sice respektuje barvy , které se k sobě hodí , ale celkově působí příliš křiklavě. Té pozitivní energie je zkrátka trochu moc najednou. Naprosto ideálně si rozumí se šedou – šedá a oranžová jsou z nějakého důvodu . Jun Ahoj, jsem totální negrafik, nicméně občas potřebuju udělat nějakou ministránku apod. Bylo to několik na sobě různě velkých koleček spojených v jejich středu.


Oct Oranžová povzbudí chuť k jídlu. V barevné škále teplých barev do bytů nejčastěji volíme decentní, nenápadné odstíny hnědé až béžové nebo smetanové, které se hodí pro nejširší užití v bytě i veřejných . To snad víme do jednoho všichni. Umíte ji ale kombinovat s jinými barvami? Poradíme vám, jak na to. Na podzim se totiž modrá hodí převelice.


Je jasná, vzrušující a dramatická. Je to hodně nápadná barva a může být i příliš intenzivní. Jestliže použijeme sytější odstíny, místnost opticky zmenšíme.


Teplé působení červené barvy můžeme dobře využít v koupelně nebo kuchyni. Protože je to vstřícná barva hodí se také do předsíně.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.