Thursday 7 February 2019

Nátěr ve stylu provence

Ukázka, jak udělat originální propracovanou povrchovou úpravu ve stylu PROVENCE. Speciální křídová barva pro vytvoření venkovského opotřebovaného provensálského stylu - PROVENCE styl - VINTAGE styl. Po úplném vyschnutí je možné aplikovat i třetí nátěr a to . Jih Francie je charakteristický levandulovými poli, krásnou krajinou, kamennými stavbami a útulnou atmosférou tamních interiérů. Výhodou Provence je, že se hodí do venkovských domů i městských bytů. Pro tento styl je typický rustikální ráz . Nemáte-li dostatek peněz na nový nábytek a na ten starý už se nedá koukat, můžete se pustit třeba do patinování, které se v poslední době stalo velkých hitem.


Ve výsledku vám vznikne originální ošoupaný a zašlý povrch, který dodá vašemu interiéru nevšední atmosféru. K čemu se patinovaný nábytek . Každý, kdo během letního cestování navštíví jih Francie, si přiveze vzpomínky na vůni levandule, krásnou krajinu, na kamenné stavby a na útulnou atmosféru interiérů. Zařiďte si byt ve stylu Provence ! Rustikálního neboli selského stylu docílíme tak, že dřevo nejprve vykartáčujeme, čímž odstraníme měkčí části dřeva a vystouplé zůstanou letokruhy a suky. Jsou ale styly , které s patinou pracují hodně.


K patinaci můžeme využít i původní nátěry , které na nábytku v průběhu let přibývaly. Rozhodla jsem se, že pro naši malou zrenovuji dřevěnou jídelní židličku ještě po mě. Chtěla bych udělat nátěr ve stylu provance - fialový podklad a přes to bílá barva, aby tam zůstal jen nádech té fialové.


Křídová barva jako taková, má výborné vlastnosti, které se často využívají ve vintage stylu. Samozřejmě nesmíme opomenout ani styly jako jsou provence , industriál, retro atd. Dají se aplikovat nátěrem nebo nástřikem. Nedílnou součástí křídových barev je vosk. Při výmalbě použijte světlé zelenkavé, světle žluté nebo fialové, okrové nebo klasiky, kterou nic nepokazíte - bílé.


Pro styl Provence je typickým stavebním materiálem kámen, takže se nebojte jeho imitace v podobě obkladů. Samotná omítka může být nerovná, nátěr vápnem působí také příjemně. Kuchyně je vytvořena ve francouzském stylu přímo učebnicovým způsobem.


Bílý a šedý nábytek s prosvítající kresbou dřeva, bílé stěny a šedavá prkenná podlaha – to je dobrý základ pro barevné detaily. Sestava do tvaru písmene U je praktická a prostorná, matný bílý nátěr s prosvítajícím dřevem dodává tu správnou . Objevte kouzlo francouzského venkovského stylu a jeho barev! Ta je základem stylu vintage, který se dnes těší velké oblibě.


Nový je TV stolek, který dostal černý nátěr a novou patinu i úchyty. Tento interiér ve stylu vintage je postaven vesměs na kusech , kterým se v Čechách říká harampádí a končí na půdě. Příjemné vzpomínky anebo touha teprve poznat romantický kraj jižní Francie – Provence vás třeba inspiruje k tomu, zařídit si bydlení v tomto stylu. Atmosféry vyprahlého jihu lze velmi snadno dosáhnout na nábytku pomocí speciálního nátěru jakoby vybledlou šedou barvou. K takové barvě se pak hodí . Paní Markéta je sice dynamická mladá žena, ale duší je romantička.


Miluje francouzskou Provence a rozhodla se v tomto stylu zařídit svůj nevelký městský byt. Bez vysokých nákladů vytvořila interiér, který je útulný, stylový a vkusný. Do hry zapojila i horký světový trend pletených plédů a přehozů. Něco sice koupila… , ale v . Bydlení ve stylu Provence spočívá v kombinaci drobných detailů a velkých kontrastů. Při výběru nábytku dejte přednost masivu před laminem.


Nemusíte se bát postavit vedle sebe přírodně hnědou komodu se skříňkou s bílým nátěrem. Zařízení interiéru s vystavěnými skříňkami jedna jako druhá Vám . Takový je interiér ve stylu Provence , patřící k miláčkům designových stylů … Mít domov ve stylu čarokrásného regionu v jihovýchodní části Francie je snem mnohých majitelů nemovitostí. Jeho povrch může být leštěný do vysokého lesku nebo opatřený matným nátěrem.


Francouzský venkovský styl je spojen hlavně s oblastí Provence , díky které se s chutí necháváme unést nostalgií dnů prosvětlených sluncem a provoněných levandulí. Jak si levně zařídit byt ve stylu Provence. Vysvoboďte ji z temných půdních prostor a znovu jí vdechněte život novým nátěrem. Dobrý den, v současné době mám jídlenu vymalovanou na bílo. Chtěl bych to přemalovat světle šedou barvou ve stylu provence.


S tím, aby občas bílá nebyla překryta novou šedou malbou. Doporučítemi barvu a styl vymalování? Požadovaný efekt vymalování nelze dosáhnout jednoduchým nátěrem jiným odstínem . Velmi příjemně působí zejména kuchyně ve stylu Provence.


Skříňky bývají bílo- šedé a měla by na nich být vidět kresba dřeva i patina. Odřeniny a šmouhy vůbec nevadí! Matný bílý nátěr by měly mít i prosklené vitríny, přičemž sklo musí být rozdělené na několik tabulek – okének. Právě okna s mřížkou jsou .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.