Thursday 22 November 2018

Špagety carbonara recept pohlreich

Z pancetty nebo prorostlé anglické slaniny, sýra pecorino romano nebo parmezánu a vajec připravíme originální, nešizenou italskou omáčku carbonara – tedy omáčku po uhlířsku (černý pepř má připomínat uhelný prach). Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava. Mezitím vaříme dobře osolenou vodu na špagety a do.


Traduje se, že tyhle špagety se narodily v Římě. Na druhou stranu s jistotou nemůžeme tvrdit zhola nic. Ani jestli je opravdu vymysleli Italové , anebo Američani po 2. Když se podíváte blíž na to , co se do nich dává, vidíte vajíčka a slaninu.


Což vypadá spíš na prima snídani, než na oběd! Pokud budete zkoušet tento recept , snažte se dodržet předepsané ingredience a neexperimentujte s přidáváním dalších surovin. Používejte zásadně pancettu a parmezán, stejně jako kvalitní semolinové těstoviny.


Uvidíte, že výsledek bude více než skvělý. Carbonara je jedno z nejznámějších těstovinových pokrmů. K přípravě této italské speciality Vám postačí. Vyberte si ze stovek receptů na špagety carbonara podle pohlreicha , které se vám budou snadno a rychle vařit.


Food Tube není jenom o Jamie Oliverovi. Na tomto kuchařském kanálu se prezentují i další šikovní kuchtíci, kteří vás také ledacos naučí. Dnes vám představujeme sestry Michelu a Emi, které si říkají The Chiappas.


A ve svém prvním receptu na VideaČesky. Kolikrát už jste se setkali s českým receptem tak znetvořeným kuchařskou fantazií , že zůstal rozum stát? Taková svíčková vylepšená protlakem či kečupem. Přetváření receptů je velmi častý jev jak u nás, tak v Itálii a vlastně kdekoliv jinde na světě. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Příprava lehké a velice chutné pochutiny musí být totiž důkladná a přesná, aby bylo docíleno nezaměnitelné chuti tohoto jídla. Máte zálusk na jeho originální recept , jehož výsledkem bude naprosto famózní a dokonalý pokrm? Během pár minut se naučíte tři vynikající italské recepty na správnou pastu a nahlédnete pod roušku tajemství snad nejjednodušší kuchyně na světě.


Dosud bylo utajeno i profíkům z českokrumlovské pizzerie Latrán. Za italskou pastu tam vydávali převařené české těstoviny. Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo másle).


Se slaninou smažíme i plochou nože rozmáčknutý česnek do okamžiku než začne hnědnout - bez milosti jej vyhodíme. Pohlreich vaří špagety s rajčaty. Do hrnku si nachystáme vyklepnutá vejce, . Potom ju preložíme z panvice do misky a na výpeku zo slaniny orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Krátko opražíme a zalejeme bielym vínom.


Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava. Jeden z nejznámějších receptů italské kuchyně a každopádně dobrota nesmírná.


Dodnes s pobavením vzpomínám, na své první setkání s italskou kuchyní v „ profesionální“ podobě. V pizzerii ve městě Havířově jsem se setkal s kolegyní Zuzankou, která odmítala přijmout fakt, že žloutky se do těstovin . K dostání také v knižní podobě. Ty se připravují především ze špaget uvařených al dente neboli na skus, přidává se do nich pancetta nebo guanciale (sušený kus vepřového podbradku), parmezán či pecorino, nejméně pět žloutků, sůl, pepř a olivový olej.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.