Wednesday 7 November 2018

Postel naproti dveřím

Taky máme postel naproti dveřím :neviNapsat příspěvek. Zrovna ležím v posteli, nohama proti dveřím, které se otvírají dovnitř a myslím si, že mi nikdy nebylo líp :mrgreen: V bývalém bytě jsme měli postel hned vedle dveří, taky to bylo OK. To by mohlo mít za následek únavu, neklid a rozlámanost. Velmi nepříjemné uložení lůžka může být naproti dveřím , ale i zde máme ve Feng Shui spoustu řešení. Pokud nemůžete umístit postel tak, abyste viděl dveře , Feng Shui doporučuje umístit zrcadlo na protější stěnu tak, abyste dveře viděli v zrcadle.


Nohy postele by neměly být naproti dveří , protože jejich proudění Vás bude vyrušovat při spánku. Z toho stejného důvodu by postel. Pokud jsou proti oknu dveře , není postel pod oknem však moc dobrá také proto, že je v rychlém proudu energie dveře -okno. Tak přesně takhle máme postel umístěnou - naproti okna jsou dveře ( postel ale není přesně mezi oknem a dveřmi , je víc na straně u zdi)a také stojí nohama ke dveřím.


Nikdy nemějte postel hned naproti dveřím. Na druhé straně byste během spánku měli být schopni dveře vidět čili měly by být před postelí , ne za postelí. Dveřmi totiž proudí velké množství Či. Pokud byste měli postel příliš blízko dveří , mohlo by vás příliš energie ovlivňovat. Jak se říká – ani dobrých věcí příliš . Podle Feng shui by se postel v ložnici neměla umisťovat blízko dveří.


V posteli si chcete zejména odpočinout a nechcete přijímat aktivní energii, spíše . Jaké je nejvhodnější místo na umístění masivní postele v místnosti? Za prvé to ztěžuje přístup k oknu a při trvalém větrání během noci by se mohlo spící tělo podchladit prouděním chladného vzduchu. Někomu může být nepříjemné je i umístění naproti dveřím.


Probouzíte se neodpočatí? Schází vám energie, elán a chuť do života? Možná, že za těmito pocity a problémy stojí taková „maličkost“, jakou je vaše poloha při spánku nebo samotné umístění postele. Přesto, že polohu postele a nábytku okolo mnoho z nás podceňuje, ve skutečnosti může mít taková „zbytečnost“ na kvalitu . Velkou pozornost věnujte umístění zrcadel v ložnici. Rozhodně by nemělo zrcadlo mířit přímo na postel , tj.


Též by nemělo být umístěno přímo naproti dveřím do ložnice. Důležitým krokem k občerstvujícímu spánku je správné umístění postele. Místo, z něhož v noci načerpáte sílu.


Na tomto místě si ideálně odpočinete a příštího rána se probudíte odpovídajícím způsobem . V noci, když spíte, jste totiž nejzranitelnější, vaše. Prastaré umění feng-šuej říká, že právě z toho důvodu by nemělo zrcadlo viset proti dveřím , protože by přímo do nich nazpět odráželo vstupující energii čchi. Tok energie ale můžete narušit kusem nábytku, který jí postavíte do cesty (například komodou, malým sofa apod. ). Zrcadlo ale může fungovat i jako . Feng šuej upřednostňuje přírodní materiály. Proto se vám podle něj bude nejlépe spát v dřevěné posteli.


V ložnici byste neměli mít také květiny s ostrými listy, . I nepatrný průvan může klidný spánek narušovat. Výsledkem jsou pak bolesti hlavy i za co prouděním vzduchu prochladnou. Dále by postel neměla stát ve středu místnosti.


Taková pozice může vyvolávat nepříjemné pocity. Budete mít jistotu, že na vás nebude nikdo tajně koukat z okna nebo že ve dveřích nebude stát nezvaný host. Zde totiž proudí energie Jang, která by vám silně narušovala klidný spánek. Důležitý je rovněž volný prostor po stranách od stěn, což zabezpečí . Doporučuje se i mimo pravidla feng shui vynechat v ložnici televizi, pracovní stoly a naopak přidat na rozměrech postele. Přemýšleli jste někdy o relaxační vaně v . V žádném případě postel neumísťujeme přímo naproti dveřím , nicméně můžeme z ní na dveře vidět.


To by znamenalo nerovnováhu jin a jang a postel by nebyla ukotvena k relaxační energii a levitovala by v prostoru. Zůstala by vystavená pomyslnému střetu mezí . Tato poloha by měla zajistit hluboký spánek. Nevhodné je ale mít při spaní hlavu k oknu a ke dveřím. Pro klidný spánek byste tedy měli postel umístit tak, aby byla vaše hlava u zdi a abyste měli přehled o okně a dveřích. Tím se zajistí pocit bezpečí a vnitřního klidu.


Jejich lůžka nebývají na spojnici okna a dveří , a pokud tomu tak je, je vždy mezi oknem, dveřmi a postelí umístěn paraván, stolička či malý stolek tak, aby tuto linii rozdělil na dvě části. Neutralizovat by ji mohlo zrcadlo Ba gua nebo zvonečky. Tomuto postavení lůžka se říká „ pozice smrti“, neboť takto bývají z místnosti vynášeni nebožtíci.


Postel ale nikdy neumisťujte přímo naproti.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.