Tuesday 3 July 2018

Tajine hrnec

Zapouzdřené sendvičové dno (mm hliníkové jádro), vhodné pro rovnoměrné rozložení tepla, lze také použít jako hlubokou pánev. Speciální pánev z nerezo. Obchod ověřený zákazníky. Nový vylepšený keramický tajine vyrobený s použitím technologie flame, která umožňuje nejen používání v troubě, ale i na klasickém sporáku. U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit.


V některých receptech je v diskuzi psáno, že litinový hrnec tajin nahradí - dovolila bych si nesouhlasit.

Tajine hrnec postavíme na vařič, na troše oleje osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, okořeníme tandoor masala kořením podle toho, jak moc pikantní pokrm chceme mít, osolíme a přimícháme zeleninu a rajčata, přilejeme trošku vody (nebránila bych se použít místo vody červené víno),. Tajine hrnce od francouzského výrobce Emile Henry, výběr velikostí a barev. Do trouby, na plynový nebo elektrický sporák, vybrané modely dokonce na indukci!


Až se vrátíte promrzlí domů, stačí udělat rýži a naskládat na ni tuhle dušenou dobrotu. Tradičně se tajine dělá ve speciálním hrnci kónického tvaru, který ovšem může našinec vyměnit za hrnec obyčejný nebo ten Papinův. Také si můžete pohrát s různými variantami, protože tajine můžete mít tradiční jehněčí, kuřecí, hovězí, . Tento hrnec z dílny rodinné firmy Emile Henry je vyroben z tradiční burgundské keramiky za použití moderních technologií, které jej ještě zdokonalují.


Každý kus je vyroben ručně, takže je každý originál. Tento typ nádobí je díky technologii Ceradon odolný proti nárazu a poškábání, takže v něm můžete jídlo nejen vařit a péct .

Tajine hrnec v červeně granátové barvě je keramická nádoba se špičatou poklicí, která zaručuje ideální cirkulaci páry. Odolné vůči nárazu a poškrábání. Toto nádobí, které se nazývá tajine je původem ze severní Afriky. Keramický Tajine vhodný na vaření na sporáku i pečení v troubě.


Vrchní část má kónický tvar, který je idální k cirkulaci a také kondenzaci páry. Maso připravované v této nádobě zůstává krásně šťavnaté. Zásluhou akumulace tepla je možné v tomto hrnci jídlo . Slovo tajine má svůj původ v arabštině, ale v celé severní Africe se používá také výraz tangia, tagine i tažín.


Významy se občas rozcházejí, ale všeobecně se má za to, že tajine je speciální keramický hrnec s kónickou pokličkou. Dle jednotlivých národů i . Používá se na přípravu pomalu dušených pokrmů. Přeneste kouzlo orientální kuchyně k sobě domů. Hlavní předností tajine je výborná cirkulace páry díky kónickému tvaru poklice.


Tajine je speciální nádoba pocházející z Maroka. To umožňuje připravit chutné pokrmy s minimem tuku. Všeobecně se má za to, že tajine je speciální keramický hrnec s kónickou poklicí typickou pro africký způsob přípravy dušených pokrmů. Hrnec tajine se nejlépe hodí na pozvolné dušení, lze jej využít nejen k přípravě .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.