Pepř černý mletý - Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tro.
V historii vaření jsou o pepři zmínky již v nejstarších písemných památkách staroindických. Staří Římané si pepř jako koření neobyčejně oblíbili a na hostinách boháčů nesmělo toto drahé koření nikdy chybět. I v nynější době si pepř udržuje prim na světovém trhu.
Používá se pepř celý i mletý , pepř černý, bílý a zelený. Díky své univerzálnosti je pepř pravou hvězdou mezi kořením a pro svoji výraznou a pikantní chuť je oblíben na celém světě. Zvláště jemně mletý , černý pepř KOTÁNYI propůjčí vašim pokrmům obzvláště pikantní chuť.
Základní hmotnost výrobku gramů je dočasně zvýšena na gramů. Tento pepř se vyznačuje svěží pikantní chutí a bohatým aroma čerstvého. Pepř bílý mletý Další koření používané na Mletá masa.
Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody pepřovníku v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť.
Bílý pepř je jemnější, zelený vonnější. Lze je používat i ve směsi. Hodí se na dochucení všech druhů jídel a to především zeleninových. Působí blahodárně na organismus a dodá pokrmům kořeněnou . Kayenský pepř mletý - 50g Kayenský pepř vzniká mletím specifických odrůd chilli papriček, které byly původně pěstovány v údolí řeky Cayen. Neuvádí se, MŮŽE OBSAHOVAT: Sezamová semena a výrobky z nich,Obiloviny obsahující lepek,Vejce a výrobky z nich,Sójové boby a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy),Celer a výrobky z něj,Hořčice a výrobky z ní . Chilli kajenský pepř mletý - Capsicum annuum Chilli kajenský pepř je středně velká paprička dorůstající délky cm.
Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostl. Nejrozšířenějším druhem je pepř černý, který zakoupíte v mleté či drcené podobě , anebo celý. Kvalitní černý pepř je štiplavý a má specifické výrazné aroma.
Za jeho palčivostí stojí alkaloid piperin. Podle vyhlášky musí být jeho minimální množství v pepři alespoň čtyřprocentní. Zkoumali jsme, zda tomu . Je plodem pepřovníku černého. Pepřové bobule se sklízí zcela zralé, jsou zbaveny červené slupky a získáváme tak bílé kuličky. V české kuchyni se nejčastěji používá k dochucení slaných pokrmů, při vaření nebo dušení mas.
Na rozdíl od černého pepře je chuť bílého pepře jemnější.
Složení: 1 bílý pepř mletý.
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.