Tuesday 26 September 2017

Levandulova mast recept

Pomáhá nám nejen svou uklidňující vůní, kterou známe z babiččina prádelníku, ale hlavně svými léčivými účinky na kůži, při revmatismu, bolestech hlavy či stresu. Má desinfekční účinky, hojí drobné ranky,. Květy levandule se sbírají za suchého počasí, těsně před tím, nežli se úplně rozvinou, aby si zachovaly co největší množství léčivých silic. Výroba levandulového oleje: Do skleněné láhve volně nasypte zavadlé, podrcené květy a zalijte je kvalitním olivovým.


Nádherná a voňavá levandule. Bylinka, která léčí, chutná a zkrášluje pleť! Recept na levandulový čaj naleznete ZDE. Hojivá je zase konopná mast , ta bývá krásně zelená.


A proti křečím, třeba při bolestech bříška u dětí, můžu doporučit heřmánkovou mast ,“ radí Margit Slimáková. Po slunění je ideální mast levandulová , ta pleť zklidňuje. Skvělá alternativa běžného mléka, kterou ocení . Nájdete tu recept ako vyrobiť levanduľový olej, masť , kúpeľovú soľ. Takto zriedená levanduľová voda je tiež dezinfekčným prostriedkom na rôzne povrchy, či ako odpudzovač molí. Sušené kytičky, levanduľový olej, mydlá, ale aj levanduľová torta, limonáda či káva.


Chceli sme ukázať ľuďom, že z levandule sa dá vyprodukovať čokoľvek, hovorí organizátor trhu Miroslav Sedláček. Ako základ vám postačí kokosový tuk či klasická bravčová masť. Levanduľový trh ponúka všeličo. Po slnení je ideálna levanduľová masť , tá pleť upokojuje. Nejprve vyrobíme olejový macerát – viz.


Když máme levandulový olej hotový, rozpustíme ve vodní lázni bambucké máslo a přidáme asi. Do hrnce přidáme sušené nebo čerstvé květy levandule a spaříme horkou vodou (na litr vody asi hrst květů), necháme asi půl hodiny . Sádlo musí bublat, nesmí se škvařit! Druhý den vychladlou směs znovu zahřejeme tak, aby se sádlo opět rozpustilo. Má protizánětlivé účinky regeneruje kožní buňky, pleť omlazuje a je dobrá na spáleniny. Používá se také jako hojivá mast na různé ekzémy, vyrážky a na lupénku.


Domácí levandulová mast - recept , použití, léčivé účinky. Mast z levandule lékařské má příznivé účinky na naší pokožku, regeneruje ji a. Měsíčková mast - postup 1. K výrobě domácí měsíčkové masti si připravte následující ingredience: 2gramů sádla - nejlepší je vyškvařené sádlo ze zabíjačky, popř. Pak přecedíme a vlijeme do koupele, která má teplotu nejvýše stupňů.


Tato koupel zbavuje stresu, ulevuje při podrážděnosti, léčí kožní plísně a omlazuje pokožku. Uvařit si můžete i levandulovou mast. Kilogram domácí masti smíchejte se 1g včelího vosku a zahřívejte ve vodní lázni na teplotu stupňů Celsia. Poté přidejte 2g čerstvých .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.