Tuesday 1 August 2017

Může exekutor zabavit cizí majetek

Jedna z nejčastějších otázek je, zda může exekutor zabavit …doplňte sami. Zda může zabavit cizí majetek , zda může zabavit mobil, na co zkrátka má exekutor právo. V tomto článku to nebude tolik o tom, co dělat, když přijde exekutor , zda může vstoupit do bytu, ale konkrétně se podíváme na situace, jak . Příště si přečtete kde všude může exekutor zabavovat movité věci, o nichž předpokládá, že náleží povinnému. Kde všude může exekutor zabavovat movité věci, o nichž předpokládá, že náleží dlužníkovi? Jak to, že někdy zabaví věci z bytu, ke kterému dlužník nemá žádný právní vztah ani v něm nebydlí?


Jaké je oficiální stanovisko exekutorské komory k těmto případům. Není-li dlužník doma a exekuci se vyhýbá, s exekutorem spolupracujte. Při mobiliární exekuci se přitom může stát, že exekutor bude chtít zabavit věci, o kterých se domnívá, že nepatří vám ale dlužníkovi. Majetek nemůže být dlužníkovi zabaven, pokud není jeho a jednoznačně se prokáže, že ho kupovala například osoba, která sdílí s dlužníkem nemovitost.


V případě, že exekutor zabaví majetek , u kterého nelze jednoznačně určit, komu patří, musí poučit vlastníka věci o právu, že může podat žalobu o . Je správné, že exekutoři zabavují majetek lidem, u kterých dlužník jen bydlí? Je totiž pravděpodobné, že se na této adrese bude nacházet i dlužníkův majetek , který může být sepsán a následně zajištěn. Dlužník, kterého se exekuce týká, je ten poslední, kdo se o ní dozvídá. Aby nemohl třeba prodat nějaké cenné věci.


Má soudní exekutor pravomoc dát na soupis zabavených věcí cizí majetek ? Může exekutor zabavit cizí věci? Dojde-li na exekuci movitého majetku , bohužel vám nezbývá než poskytnout součinnost, i když je to hodně těžké. Přestože se vám pění krev v žilách, arogancí a urážkami nic nezmůžete.


Zvládnete-li svůj hněv a nervy, může se vám dokonce podařit přesvědčit exekutora , že svůj dluh obratem vyrovnáte, . Dobrý den, mám exekuci 300. Přebývám u rodičů přítelkyně, kam jsem přišel jen s taškou svršků. Exekuci na plat i zablokovaný účet. Trvalý pobyt mám na obci, ale pošta mi chodí k přítelkyni.


Byt mám v nájmu a inventář je uvedený v nájemní smlouvě s majitelem bytu, takže to exekutor nemůže zabavit. Kategorie: Zabavení cizích věcí. Když vám navíc do domu či bytu vtrhne cizí člověk se soudním příkazem a začne zabavovat věci, kolena se rozklepou i hrdinům.


Pověřený soudní exekutor musí zajistit splacení vytvořeného dluhu včetně úroků. Dále také může být udělena exekuce na nemovitost anebo na majetek v domácnosti. V praxi k tomu skutečně poměrně často dochází, neboť dozví-li se exekutor hodnověrně, kde se dlužník zdržuje a kde by tak měl mít svůj majetek , je pro něho téměř nemožné zjistit, které věci. Osoba, které byla neoprávněně sepsána nebo zabavena její věc, může podat exekutorovi návrh na vyškrtnutí této věci ze soupisu.


Přítel má exekuci na majetek. Bydlíme spolu, ale hlášený tady není, ani smlouvu nemá. Můžou tu vzít věci i když nejsou naše, ale majitelky?


Přece není lepší způsob uhrazení dluhů než exekuce cizího majetku a majitel ať se pak dohaduje s exekutorem. Pokud věci zabaví , majitelka . Vám může jen to, co Vám patří. Přesto nedoporučuji zasílat peníze na cizí účet.


Chodí-li Vám na účet jenom výplata ( doložíte výpisy z účtu), navrhněte exeturovi (částečné) zastavení exekuce. Prosím o radu, zda může exekutor zabavit majetek , který nepatří dlužníkovi, ale on má moji kontaktní adresu, s odůvodněním,že určené splátky dluhu se mu zdají malé. Exekutor nemůže zablokovat cizí účet.


No v jistých případech exekutor může zabavit věc, která nepatří dlužníkovi. Ovšem nejste povinna za cizí osobu splácet dluh, na kterém se nepodílíte. Výmluvy, že majetek není váš, ale patří rodičům, auto je půjčené od rodiny a vy vlastně nic nemáte, neobstojí.


Nejčastěji se tak děje v případech, že majetek je ve společném obydlí. Podejte návrh na zastavení exekuce, a to ve lhůtě dnů od doručení vyrozumění od exekutora. Návrh podejte soudnímu exekutorovi , který může exekuci zastavit. VIDEO: Naďa si půjčila .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.