Thursday 13 April 2017

Nouzové zásoby potravin

Nebo spíš dovedu a tak jsem začal pátrat, jak si případné zásoby vytvořit. Nejprve je tedy potřeba zvážit, jestli máte na uložení potravin a tekutin dostatek místa. Pak si vybrat potraviny a tekutiny, které nemusíte skladovat v chladu a mají dlouhou trvanlivost. O 2milionů korun větší rozpočet má letos Správa státních hmotných rezerv.


Chystá se obnovit techniku pro integrovaný záchranný systém, především zastaralé elektrocentrály. Zároveň se pokusí navýšit nouzové zásoby potravin. Jídlo by zatím vydrželo přibližně den.


V případě katastrofy by nouzové zásoby potravin vydržely jeden den. Zásoby by přitom měly být minimálně na tři. Stát vypisuje tendry, firmy ale o ně nemají příliš zájem.


Uspět ve veřejných zakázkách je nyní pro podniky těžší než dříve. To znamená, mít připraveny své vlastní potraviny, vodu a další zásoby v dostatečném množství na dobu. Při sestavování nouzových zásob potravin zvažte následujících skutečnosti: - skladujte nejméně třídenní.


Doporučené zásoby pitné vody. Voda je základním prvkem pro přežití a nezbytnou součástí nouzové sady. Stát nakoupí další tuny potravin pro případ krizových scénářů. Ještě během letošního roku chce vypsat zakázky za více než 2milionů korun.


Kromě salámů by do strategických zásob Česka měly přibýt i masové konzervy nebo třeba sušené mléko. Německem by jí mělo být dost na dní. Aby obyvatelé udržovali zásoby základních potravin , už delší dobu radí Spolkový úřadu pro ochranu obyvatelstva. Jeho doporučení pro jednotlivce a dvoutýdenní období . Pokud to Němci vidí tak zle, určitě nebude škodit,. A vyzvala občany, aby si vytvořili nouzové zásoby vody a jídla pro případ nouze.


Než se pustím do mých komentářů, tak chci poznamenat, že nouzové zásoby potravin je nutno chápat jako něco, co se vám může hodit kdykoliv v každodenním životě. Není to žádný „fetiš pro notorické paranoiky“, kteří se bojí „ konce světa“. Poslední dobou se často setkávám s doporučeními, aby lidé více pamatovali na svoje zásoby jídla a pití.


Podobnou koncepci má i Finsko či . Jde o nouzové zásoby pro případ krize - jako jsou třeba blackout nebo přírodní katastrofy. Kromě masových konzerv má Česko zásoby mraženého masa, sušeného mléka, cukru nebo obilí. Už loni byly snahy o to, aby se do strategických zásob státu zařadily i živá stáda zvířat.


Hlavním důvodem je výrazné . Praha - Česká republika se letos chystá zvýšit nouzové zásoby - a to hlavně potravin. Ve skladech teď tak bude více čočky nebo rýže. A po letech se v nich znovu objeví i masové konzervy. Diskuze u tohoto článku. Je tu snad strach z válečného konfliktu?


Tyto rezervy jídla, podobně jako ropy, má stát připravené pro krizové . NRG – test nouzové potravy. Je třeba myslet především na základní věci: bezpečný úkryt, zásoby jídla, vody a plán do budoucna. Obyvatelstvu se doporučuje udržovat individuální zásoby potravin na dobu deseti dní, stojí v koncepci, která lidem také doporučuje mít stranou zásoby zdravotně. Po nedávném rozhovoru o krizi a jejích důsledcích pro náš život zveřejněném v týdeníku Život se na mě obrátilo několik čtenářů s otázkou, jak mají dělat zásoby potravin.


Asi lepší než odpovídat každému zvlášť je napsat na toto téma článek, o což se tímto pokouším. V první řadě musím jasně říci, že není . Stát plánuje rozšířit své nouzové zásoby potravin určené pro humanitární účely nebo krizové stavy. SSHR zakázky za celkem 3milionů korun bez DPH, které se pro Babišův Agrofert zdají jako dělané.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.