Tuesday 25 April 2017

Maximální délka led pásku

Kvalitní úsporné LED žárovky, LED pásky, napájecí transformátory a příslušenství k LED technologii. Použitím tohoto způsobu napájení lze také prodloužit maximální délky LED pásků v jednom kuse. Vzhledem k tomu, že je LED pásek napájen stejnosměrným proudem, je maximální možná délka LED pásku - metrů, v případě zapojení delšího LED pásku se začátek více zahřívá a konec LED pásku svítí slaběji. Tento jev je určen vlastnostmi . Led pásky potřebují chlazení a proto je potřeba použít hliníkový profil, který potom plní funkci jak designu, tak i jako chladič.


Další možností je použít mléčný difuzor, ten ale pohltí cca světla z LED pásků. Limitovaná je však maximální délka která je nejvýše 10m. Doporučená maximální délka linie pásku při napájení z jednoho konce. V místě připojení napájecích vodičů k LED pásku je na LED diodách (na úseku = typicky pro pásek 12V trojici LED s předřadným odporem) plné napětí zdroje a úsek svítí jmenovitým jasem.


Na konci pásku je napětí na LED diodách . Výrobce spotřebitele informuje a maximální možné délce LED pásku, Lze však instalovat osvětlení s mnohem delším LED páskem vyžaduje však napájení pásku na více místech s dodržením výrobcem udané maximální délky LED pásku. Je tedy nutné připojit pásky tak, aby byl napájen každý úsek o udané maximální délce . Ano je spoustu elektrikářů ale málokterý rozumí LED páskům a bojí se jich, instalace svépomocí je poměrně dobrá volba stačí si o tom dost nastudovat. RGB LED pásků je maximální délka max. Minimální délka LED pásku (neboli délka jednoho modulu) je obvykle 2. Pokud LED pásek ustřihnete na.


Nestačí-li vám výkon stávajícího . Prvním krokem při spojování dvou částí LED pásku je očištění pájecích bodu. Перейти до Souvislá délka pásku - Dbejte na to, aby delší úseky LED pásků byly rozděleny na kratší o maximální souvislé délce metrů. A k těmto kratším úsekům přivést samostatné napájení.


Lze to vyřešit tak, že je-li nutné mít souvislý kus metrů (máte-li dostatečně silný zdroj), je třeba k němu přivést napájení z . Děkujeme Vám za Vaší důvěru a za nákup našich LED pásků. Zakoupením tohoto produktu jste získali kvalitní zdroj osvětlení, dbejte prosím pokynů níže v tomto návodu, návod na montáž obsahuje důležité pokyny pro správnou manipulaci a montáž LED pásků. Perfektní servis a odborné poradenství k instalaci. Každý LED stmívač má maximální zatížení, které určuje, kolik LED pásku je možno na tento ovladač zapojit.


Napětí světelného zdroje: 24. LED pásky a veškeré příslušenství k instalaci LED pásků skladem. Pásek s délkou na míru: ano. Umístění: suché prostředí.


Barva světla: Barevný RGB Svítivost: extra vysoká. Maximální délka jednoho pásku v celku může být . Kabel - mmnemusíte použít v celé délce , psal jsem to jen jako připojovací, protože připojovat na pásek je už opruz a ve finále ji stejně z pásku . Velkou předností je velká svítivost a napájení malým napětím V DC. Pro snadnou montáž je jedna strana LED pásku opatřena oboustrannou lepící páskou firmy 3M. Balení obsahuje m LED pásku v celku.


Tuto délku nikdy nezapojujte, balení slouží pouze pro snížení prostřihů! Zkontrolujte, zda mají LED správný odstín a zda všechny LED svítí. Napájecí napětí je vždy pevně dané a je důležité dodržet polaritu, nikdy nepřipojujte na . Pro výběr napájecího zdroje je rozhodující příkon a celková délka LED pásku v metrech. Jaký musí mít napájecí zdroj výkon?


Toto jednoduše spočítáte sami. Vychází se z celkového příkonu napájené sestavy.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.