Friday 7 April 2017

Hlavní město austrálie sydney

Se svou populací přesahující milionů obyvatel (v metropolitní oblasti) je nejlidnatější obcí v Oceánii. Australská pevnina je obydlena více než čtyřicet dva tisíc let domorodými obyvateli – Austrálci. Po ojedinělých návštěvách rybářů ze severu . V mezinárodní soutěži o design města zvítězil návrh dvou chicagských architektů Waltera Burley Griffina a Marion Mahony . Výstavba města byla zahájena začátkem 20. Město bylo postavené doslova na zelené louce. Australské hlavní město Canberra patří mezi nejmenší metropole na světě.


Má jen kolem 3tisíc obyvatel a hlavním městem se stala díky kompromisu. Přesto není turisty zdaleka tak vyhledávaná a navštěvovaná jako ony. Pokud byste chtěli zavítat do hlavního města Austrálie , musíte se vydat na jihovýchod kontinentu – do Canberry. V tomto největším vnitrozemském australském městě žije kolem půl milionu obyvatel. Když se řekne Austrálie , vsadím se, že každému z nás naskočí automaticky nějaká ikona turistického cíle, která se nachází v tomto australském městě.


Nahrává tomu nejen jeho rozloha, ale především počet obyvatel, který se během posledních let vyšplhal k pěti miliónům. Sluncem zalité město plné usměvavých lidí, surfařů, rušných ulic i odpočinkových pláží s veřejnými grily. Canberra leží v Teritoriu hlavního města Austrálie (ACT), aby se předešlo sporům jednotlivých federálních zemí.


Klima je spíše mírné kontinentální, s velmi teplým. Město má i mezinárodní letiště, ale je využíváno . Dominantní úlohu hrají především hlavní města jednotlivých států. Je fajn si pamatovat, že Australský svaz má šest států a dvě teritoria, klidně však zapomeňte na administrativně závislá území (Kokosové ostrovy, Norfolk a Vánoční ostrov). Nejrozlehlejší a nejlidnatější město Austrálie , které však není jeho hlavním městem , nabízí od každého trochu. Sydney , největší australské město.


Oficiální název, Australský svaz. Hlavní město , Canberra. Kontinent, Austrálie a Oceánie. Populace přesahuje milióny obyvatel a představuje nejvíce zalidněné město Austrálie. Telefonická předvolba: 03.


Melbourne se rozkládají podél celého zálivu Port Philip Bay, dále se táhnou do vnitrozemí . Největší město Austrálie , není však hlavním městem. Lákadlem je bezpochyby také ostrov Tasmánie s bývalou věznicí Port Arthur, ostrovem Mrtvých či Kakadu National Park, kde byl mimo jiné natáčen . Najdete zde nejznámější pláž Austrálie , Bondi Beach. Národní směrové číslo (country code) Austrálie je 61.


Existují čtyři oblastní směrová čísla (area codes):.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.