Tuesday 24 May 2016

Jak uvařit ramen

Vždycky ste si chteli uvařit Narutovo oblíbené jídlo ramen ? I když původem pochází z Číny, v japonské kuchyni zdomácněla. Možná jste při objevování chutí japonské kuchyně už na tuto polévku narazili, když jste navštívili sushi bar a objednali si sushi set . Nudle jsou zality silným vývarem s masovou chutí a doplněny vepřovým nebo kuřecím masem, vejcem na tvrdo a často řadou dalších přísad. Vejce uvaříme naměkko, minut ve vroucí vodě.


Vložíme do studené vody a oloupeme. Nudle uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství vody akorát na skus. Do misek rozdělíme zeleninu, řasu nori, výhonky , maso a nudle, zalijeme vroucím vývarem a ochutíme sójovou omáčkou a pastou miso. Voňavá polévka japonského střihu jménem ramen dobývá naše talíře, tedy spíše hluboké misky.


Jde o tradiční vývar z kuřecího nebo. Také si uvaříme minut na hniličku vajíčka, ihned je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme na půl a později je přidáme do hotové polévky. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit až minut. Ramen - japonská nudlová polévka. Stačí koupit obyčejnou hladkou pšeničnou mouku, nebo má být ještě s jinou přísadou?


Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Směs dvě minuty povaříme, poté odstavíme, přidáme krabí tyčinky a po dalších dvou minutách zcedíme. V miskách naplněných přibližně šálkem vroucí vody důkladně rozmícháme koření a polévkový základ. Díky tomu si každý mohl rámen připravit bez problému doma jen díky zalití směsi horkou vodou.


Nejlepší je ale samozřejmě dát si rámen připravený . Nama ramen shoyu jsou nudle plus koření a polévkový základ. Menma je nakládaný kořen bambusu. Celý november sa tak u nás niesol v japonskom duchu a všetko nasvedčovalo tomu, že budem variť svoj prvý ramen. Nedalo sa tomu skrátka vyhnúť.


Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.


Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, . Rámen je vlastne japonská rezancová polievka, ale na tisíc spôsobov. Každé japonské mesto má vraj svoj špecifický recept.


Základom je však vždy silný vývar, zväčša mäsový, a rezance. Potom sa už fantázii a chuti medze nekladú. Každý si doplní polievku podľa chuti – ľubovoľným mäsom, bambusovými . Do hrnce dáme vařit zbytek kachny, kuřecí křídla, uzené maso, houby, mrkev a cibuli nakrájené na plátky. Pomalu přivedeme k varu a stáhneme na mírný plamen.


Během vaření sundaváme z povrchu pěnu pomocí naběračky. Outdoorový ramen Foto: Outdoorový ramen. Druhů nudlí a těstovin je neskutečné množství. Variant, jak uvařit to správné a jediné Pho Bo je asi tolik, kolik je v českých luhách receptů na svíčkovou. Zkrátka to chce zkoušet . Vždy jsem chtěla vyzkoušet jednu věc, která se u nás běžně nepřipravuje a to celé vařené kuře.


A tak trochu díky tomuto plánu vznikl následující recept, jelikož jsem velký fanoušek chemických pytlíčků instantního ramenu , bylo na čase uvařit zdravější variantu. V mém receptu opět používám jednu .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.