Většina Čechů miso nezná. Je zdravou a rychlou pochoutkou a můžete ji podávat jako energií nabíjející snídani, lehký oběd anebo vydatnou, přesto nízkokalorickou večeři, když použijete všechny rozmanité přísady od tofu . Je to údajný recept Japonské dlouhověkosti. Jedí ji denně jako předkrm, kdy polévku upíjejí přímo z misky a hůlkami vyjídají ingredience.
Jestli jste si jí už zamilovali, možná vás potěší, že je velmi snadné si ji připravit doma, pokud se ovšem nerozhodnete, vařit si dashi vývar vlastní domácí, je to totiž docela . Japonská tradiční polévka, která nesmí chybět k žádnému řádnému chodu. Dejte lisovat tofu, aby pustilo přebytečnou vodu, lépe se opékalo a drželo tvar. Miso polévka FOTO: Flickr.
Nejlépe to jde tak, že kostku vložíte mezi dva dobře přiléhající talíře a ten horní zatížíte. Lisujte zhruba minut, vodu z tofu pak vylijte. Do většího hrnce dejte zázvor nakrájený na tenké plátky, řasu kombu a sušené šíitake.
V Asii se běžně den začíná horkou miso polévkou nebo obilnou kaší. Navíc obsahuje minerály, které v této formě může tělo velmi dobře využít. Díky miso pastě dodá potřebné trávící enzymy a nastartuje metabolismus. K uvařeným bramborám přidáme sojové výhonky, na kostičky nákrájené Tofu a vyždímané mořské řasy. Pastu přidáváme do té doby, než bude polévka slaná podle naší chuti.
Polévku stáhneme z ohně . Typická japonská polévka je takový elixír mládí. Nebojte se neznámých surovin, všechny jsou už celkem snadno k sehnání a příprava polévky je s nimi hračka. Do vody vhodíme kousky řasy wakame (je sušená a výrazně zvětší svůj objem) a přivedeme k varu. Mezitím si nakrájíme na kousky bramboru, mrkev,.
Mořské řasy obsahují hodně jódu, takže tahle polévka je ideální pro všechny, kterým lékaři doporučují jíst hodně mořských ryb. Originál japonská miso polévka obsahuje jen řasy, tofu eventuálně trochu . Postup přípravy receptu. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme krátce probublat. Poté odstavíme, necháme chviličku zchladnout a vmícháme podle chuti miso pastu.
Japonský recept pro zdraví a dlouhověkost – miso polévka. Podzimní plískanice a zamračené dny jsou tady. Pro přežití tohoto pro leckoho depresívního období je dobré více se zaměřit na stravu. Obzvlášť vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Helejte, jaký je ten správný recept na miso polévku?
Všude čtu zhruba takové věci, jako řasu půl hodiny vařit, miso skoro taky, což je imho pitomost. Osobně namočím řasu wakame, sleju z ní vodu do hrnce a přivedu ji skoro k varu, vypnu, dohodím miso , řasu a ev. Tento recept není složitý, ale potřebujeme na něj trochu více času. Nejdříve je totiž třeba připravit si speciální zeleninový vývar, z něhož se pak vaří miso polévka.
Výborná, velice zdravá a jednoduchá japonská polévka ze sojové pasty. Na oleji si velmi krátce osmahneme polovinu nakrájené cibulky, přidáme polovinu nakrájené chilli papričky. Přidáme vývar a na kousky nakrájená kuřecí.
Očištěnou a nahrubo nastrouhanou zeleninu orestujeme na trošce rozpáleného oleje.
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.