Friday 29 January 2016

Palačinky hrníčkový recept

Palačinky , které jsou chutné na sladko i na slano. Do mísy dáme hrnek hladké mouky, hrnek polotučného mléka, dávám vždy o trošku více mléka než mouky, jedno vejce, ale není nutné, balíček. Postup přípravy receptu. První krok: do mísy nalijete mléko a pak přidáte vejce, cukr, mouku.


Potom promícháte a rozmixujete mixérem do jemna, aby nebyly hrudky.

Pak si vezmete pánev a potřete ji olejem. Dáte na sporák a nalijete na na pánev naběračkou těsto. Vejce rozkvedláme v mléce a přidáme hladkou mouku ( nemáme-li, můžeme nahradit polohrubou). Po rozmíchání postupně přidáváme cukr a sůl.


Nyní máme těsto hotovo a na předem rozehřátou pánev nalijeme olej. Naběračkou nalijeme těsto na pánev a po osmažení do nazlátlé . V tomto receptu si ukážeme, jak připravit těsto na hrníčkové palačinky , tedy takové, kdy základní ingredience „odvažujeme“ pomocí hrnku a ne kuchyňské váhy. Používáme přitom klasický hrnek (takový ten na ranní čaj).

Takzvané „ hrníčkové palačinky “ jsou na přípravu velmi jednoduché a zároveň moc chutné. Porcí: (cca palačinek ). Hrníčkové palačinky - postup přípravy. Když máme těsto hotové a odležené, můžeme na předem rozehřátou pánev nalít rostlinný olej nebo máslo. Do velké mísy dejte mléko, do kterého rozklepnete vejce, a obojí pořádně vyšleháme. Do vyšlehaného mléka s vejci postupně přidáváme hladkou mouku a snažíme se, aby při vmíchávání nevznikali hrudky.


Když je těsto připraveno, přidáme ještě cukr a sůl a pořádně vše . Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky. Poté z těsta pečeme na rozehřáté pánvi potřené olejem z obou stran palačinky.


Stévia Natural CRYSTAL nebo 5-kapek Stévia Natural Fluid (dávkování dle chuti) Špetka soli Tuk na . Když se řekne slovo palačinky , hned se nám vybaví pochoutka, která zmizí ze stolu po několika minutách. Různé náplně a nadýchané těsto dokáží s našimi chuťovými pohárky udělat hotové divy! Nabízíme vám recept na palačinky , které se trochu liší od těch klasických – jsou zdobené krajkou!


Při přípravě krajkových palačinek je důležité, abyste si zvolili kvalitní potraviny a neunáhlili se.

Shon při palačinkách je tou poslední věcí, kterou byste potřebovali. Dávejte si pozor na kefír, pořiďte si takový, který nemá dlouhodobou trvanlivost. Tento recept odměříte hrníčkem, nemusíte nic vážit.


Počítáme s hrníčkem 250ml, ale velikost můžete zvolit podle sebe. Vznikne cca tenkých palačinek. Zdravé palačinky od Danči. Tyto zdravé palačinky jsou opravdu výjimečné, protože to jsou palačinky z ovesných vloček.


Jakmile tyto zdravé palačinky vyzkoušíš, nebudeš chtít žádné jiné. Kdy je ideální zdravou palačinku baštit ti prozradím na konci tohoto receptu. PS: U receptu na zdravé palačinky najdeš . Sladké palačinky vhodné pro osoby s bezlepkovou dietou. Připravte si výborné palačinky , které si zajisté zamilujte. Vybrali jsme pro vás několik různých receptů, které jsou snadné a ověřené.


Vyzkoušejte recept na palačinky právě teď.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.