Friday 27 November 2015

Omítání osb desek

OSB desky , nebo také dřevoštěpkovité desky, jsou jedním z nejvyužívanějších stavebních materiálů. Vysokou oblibu si získaly díky příznivému poměru ceny a výkonu, univerzálnosti a obecně velmi snadné manipulaci, kterou zvládne i méně zkušený stavitel kutil. S OSB deskami se setkáme samozřejmě nejen u . OSB desek , na ně jsem natáhl asi mm lepidla Cemix Standar spoje jsem překryl perlinkou.


Lepidlo bylo asi měsíc vyschlé a pak jsem na to natáhl jemnou štukovou vápenatou omítku, taky asi mm. Do rána spadla asi čtvrtina stropu, lepidlo se odlepilo od OSB desek. BRtueIlgFIc Схожі трав. Автор відео Přírodní bydlení Difúzně otevřená fasádní omítka na dřevovláknité desce pasivního domu pomohla rozbít velké dřevěné fasádní.


OSB desek ( přišroubovéno na strpních trámech patrového domu), abych tento strop ve finále mohl přeštukovat. Vím, že nelze použít klasická cementové lepidla, která dobře nepřilnou na OSB desky. Můžete mi poradit jaký materiál použít, . Kutil Tim, Omítka a OSB desky.


Našel jsem moc pěkný návo pokud děláte nějakou stavbu, kde využijete OSB desku jako vnější stěnu a chcete ji nahodit omítkou. Pokud jsou OSB desky zaprášené nebo na chatce déle než měsíc bez ochrany, je nutno před aplikací stěrky OSB desku natřít Cemix Hloubkovou. Cemix Zatíraná omítka tenkovrstvá jemná (043b), kterou dosáhnete stejného vzhledu jako v případě obyčejného štuku.


K oddělení hlíny nakonec dojde i při použití rákosu, ale díky tomu, že rákos drží na OSB desce , tak omítka zůstane. Konstrukci mám již hotovou z trámů mezi které ještě přijde rošt na který by měli přijít OSB desky. OSB desky by měli přijít z obou stran kde z té vnější bude polystyren mezi izolační vata a vnitřní OSB deska bude natažená lepidlem s perlinkou a štukem jako finální omítka. Veranda nebude vytápěná.


Má otázka tedy zní jak . Perlinka se používá při omítání na polystyren, desky z minerální a jiné izolace, ale i na OSB desky a další materiály. Loni jsem osb desky spenetroval sokratem potom připevnil sponkovačnou perlinku a dále natáhl flefi lepidlem ve dvou vrstvách a potom štuk. Máte lepší nápad jak na to?


Mám zahradní domek - kostru z trámů, které hodlám opláštit OSB deskami. Omítat lze i hůře soudržné povrchy a méně nasákavé konstrukce včetně dřeva, OSB desek či heraklitu. Dříve se jako podpůrné konstrukce pod omítku přibíjely rákosové rozhože nebo role rabicového pletiva. Dnes je lze ve většině případů nahradit perlinkou nebo chemickými adhezními můstky.


Na OSB desku by pak přišla normální fasáda , ale jaká také přesně nevím. Je OSB deska vhodná a popřípadě v jaké síle. Omítkami se mohou upravovat stěny z OSB desek , z dřevovláknitých nebo rákosových desek. Pro omítky se nehodí konstrukce, které jsou trvale zatíženy vlhkostí. Při práci je nutno si uvědomit, že čerstvá vápenná nebo vápenocementová omítka vytváří povrchy, které jsou alkalické.


Také nově omítnuté drážky elektrické . Pojem desky OSB je již běžně užíván. Mnozí lidé však přesně neví, co se pod ním skrývá. Pro mnohé není rovněž dostatečně jasné, jaké vlastnosti tyto desky mají a jakým způsobem by měly být používány.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.