Wednesday 28 October 2015

Hygienické předpisy pro výrobu potravin

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY. Provozovna se umisťuje a prostorově a dispozičně řeší tak, aby umožňovala dodržování správné hygienické a výrobní praxe, včetně ochrany proti kontaminaci potravinami , zařízením, materiály, vodou, přívodem vzduchu nebo zaměstnanci a vnějšími zdroji znečištění. To vše musí být zajištěno mezi . On-line informace z oblasti výroby, distribuce a prodeje potravin. Systém kritických bodů (HACCP). Potravinářské přídatné látky (aditiva).


Hygienické požadavky na prodej potravin z rostlinných i živočišných surovin Garance. Skladování surovin za předepsaných (na etiketách) podmínek. Pokud je potravina (surovina) . Umyvadla na mytí rukou musí být vybavena přívodem teplé a studené tekoucí vody, prostředky na mytí rukou a hygienické osušení.


Pro provozovny stravovacích služeb je dále klíčová tato legislativa: nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Existují nějaké limity prodeje pro různá oprávnění atd. Obecně závazné předpisy týkající tohoto typu podnikání jsou . Jaké jsou požadavky na . T ato příručka správné hygienické praxe není součástí legislativních požadavků a nenahrazuje žádné předpisy. Požadavek na zavedení systému HACCP je klíčovým prvkem ovládání obecné hygieny výroby potravin a odráží nový přístup k ní. Cílem je motivovat výrobce potravin k:.


Sanitací znamená úkli čištění, dezinfekci, dezinsekci a deratizaci. Zajišťuje mechanickou a mikrobiální čistotu prostředí, nástrojů a ploch, které přicházejí do styku s potravinami při jejich výrobě , zpracování, přepravě, . Součást pravidel správné výrobní a hygienické praxe je systém kritických bodů ( HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points). Skladovací část musí mít dostatečnou kapacitu skladů a chladíren pro oddělené skladování syrových a opracovaných potravin , nebalených a balených surovin.


Francie jen vydala vyhlášku, „aby si pekaři myli ruce“. R přikázala všem výrobcům , aby balili pečivo do sáčků. Tato vyhláška vzbudila značný odpor (nutnost jednotlivě balit koblihy, rohlíky, …) dalšími předpisy se řešilo co s tím, . ZAřízení: plán a technické vybavení 5. Zařízení: hygienické požadavky 8. Podnik: Požadavky na hygienu zpracování potravin 11.


Tato vyhláška stanoví hygienické požadavky na prodej potravin 1) a rozsah vybavení prodejny podle sortimentu prodávaných potravin.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.