Wednesday, 19 August 2015

Vlastnosti mikrovlnného záření

Potraviny, které jíme, obsahují velké množství vody, a navíc mikrovlny nádoby ( sklenice, talíře, keramické hrníčky) neohřívají, takže se mikrovlnné trouby staly velice . Jaroslav Jarina, Jiří Mužík, Václav Vondrášek. Velice široké pásmo elektromagnetického záření od 300 . Představa, že mikrovlnka vyzařuje vlny podobné rentgenu nebo dalším typům ionizujícího, respektive radiačního záření , je naivní. Vlastnosti mikrovlnného záření.


Ta je vlastně velmi šetrná. Pokud mikrovlnky něčím doopravdy hrozí, tak hlavně únikem mikrovlnného záření poškozenými nebo špatně opravenými dveřmi. Díky faktu, že i naše kůže obsahuje mnoho vody, se mikrovlny používají jako zbraně proti demonstrantům, kterým způsobují drobné popáleniny. Kontinuální mikrovlnná sušička. Mikrovlny – vznik a vlastnosti.


Vliv MW vln na lidské zdraví. Jde o elektromagnetické záření o velmi krátké vlnové délce, jehož energie je tak malá, že nedokáže změnit molekuly. Funkce mikrovlnné trouby může sloužit jako motivační nebo shrnující téma při probírání vlastností elektromagnetických vln. Materiály reagují na mikrovlnné záření třemi způsoby: od kovovových ploch se odráží, pro sklo je neviditelné, záření jim prochází. Látka obsahující vodu mikrovlnné záření pohlcuje, přijímá energii ohřívá se.


Stejně tak jako mnoho jiných objevů je i mikrovlnná trouba (obr. 1) dílem náhody. Spencer 1) pracoval u zbrojařské společnosti Raytheon, která během druhé světové války i po ní vyráběla součásti pro radarová zařízení – radiolokátory. Radarová zařízení vysílají elektromagnetické záření v oblasti . Zdroj: Magnetron, což je elektronka sloužící právě jako generátor mikrovlnného záření.


Elektromagnetické spektrum zahrnuje elektromagnetické záření (vlnění) všech vlnových délek. Ve skutečnosti je emise moderních mikrovlnných trub podstatně nižší než tento mezinárodní limit, a zařízení má jištění znemožňující expozici lidí mikrovlnným zářením , když je trouba zapnutá a její dvířka zůstala otevřená. U lidí nejspíš budí obavy pojem záření , protože si nejspíš představí něco jako radioaktivní záření. Zatím není důkaz o žádném škodlivém účinku mikrovlnného záření , účinek je pouze tepelný,“ ujistila posluchače Eva Vítová. Jiří Slováček, Rostislav Hluzín, Zdeněk Kubánek, MATERIÁLOVÝ A METALURGICKÝ VÝZKUM, s. Je očividné, že mikrovlnné záření kromě „ohřívání“ dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc.


Takto vyprodukované mikrovlnné záření působí na molekuly potravin. K popisu vlastností elektromagnetických vln je užívána řada termínů, například vlnová délka, amplituda, cyklus a frekvence. Práce se zabývá konstrukcí součásti zařízení vakuové mikrovlnné pyrolýzy, která odděluje různá tlaková prostředí pomocí mikrovlnně propustné desky a umoţňuje výměnu této des- ky bez přerušení pyrolýzního procesu. Teoretická část popisuje mikrovlnné záření , jeho vyuţití, chování, vlastnosti , účinky a. Podle podobných článků je mikrovlnka ze zdravotního hlediska na vaření vlastně dokonce lepší, než běžné způsoby, protože v ní zeleninu vystavujeme ohřevu relativně kratší dobu a zničíme tak méně vitamínů.


Transformátory v troubě vytvoří vysoké napětí, kterým se napájí magnetron (obr. 1- detail a). Magnetron je druh katodové trubice, která produkuje mikrovlnné záření.


Tato práce se zabývá účinky mikrovlnného záření na základní složky potravin,jako jsou bílkoviny, tuky a cukry. Změny senzorických vlastností - extracelulární pektolytické a celulolytické změny konzistence napadené .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.