Friday 24 April 2015

Italský dezert panna cotta

Tradiční italský moučník z vařené smetany. Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Výborný italský dezert , vyplněný kousky malin. Panna cotta je možná jeden z nejjednodušších dezertů , se kterými se kdy setkáte. To ovšem neznamená, že byste mu neměli věnovat pozornost.


Tato původně italská smetanová lahůdka má jemnou chuť, kterou si můžete doladit podle vlastního gusta. V létě je nejlepší kombinovat panna cottu s ovocem, v zimě zase. Podívejte se, jak je jednoduché připravit fantastický dezert ze smetany. Panna cotta ( italský dezert ze smetany), tradiční italský dezert , který zvládnou i začatečníci.


Panna cotta , v doslovném překladu „vařená smetana“, patří mezi nejznámější italské dezerty. Po celém světě je oblíbenou pro svoji jemnou delikátní chuť a jednoduchou přípravu. Jak stručně charakterizovat italskou kuchyni?


Výtečná, a při tom tak jednoduchá! A sladké dezerty nejsou výjimkou. Vyzkoušejte jednu z nejoblíbenějších delikates, která se z oblasti Piemonte rozšířila do celé Itálie i daleko za její hranice – dezert panna cotta.


Karamel: Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem. Můžete si jej připravit s malinami, jahodami, čokoládou atd. Nejlepší je vychlazená z kvalitních surovin. Jednodušší dezert už jsou jen slepované piškoty máčené v čokoládě, panna cotta (v překladu vařená smetana) ale chutná nesrovnatelně líp.


Kdo s touhle dobrotou ještě neměl tu čest: panna cotta je původem italský dezert trochu připomínající ztuhlý pudink nebo želé s hedvábně jemnou strukturu a . Jahody jsem naskládal do nakloněné skleničky, zalil želatinou a nechal zatuhnout. Potom jsem doplnil panna cottou. Pokud vůbec netušíte, o čem mluvím, popis mi nezabere víc než samotná příprava: panna cotta pochází z italské kuchyně a doslova znamená vařená smetana.


Tak po luxusním předkrmu v podobě bruschetty s lanýžovou omáčkou a špaget s lanýžem a houbami nemůže následovat nic jiného než výtečný dezert se šťavnatými jahodami! Vybrala jsem pro tuto příležitost známý italský dezert , kterému se říká panna cotta. Je velmi snadný a zvládnout ho i úplní . Jak na domc italskou pizzu? Nejnovj lnek najdete na blogu!


Pochází ze severozápadní Itálie z oblasti Piemonte, ale jí se po celé Itálii. V tradiční formě se podává s čerstvým lesním ovocem, karamelem nebo čokoládou, bežně se ale doplňuje spoustou dalších dobrot, . Panna cotta - do češtiny přeloženo vařená smetana je skvělý a osvěžující dezert , který jemně pohladí na jazyku i na duši! Stačí otevřít a budeš v obraze.


Měla by se rozplývat na jazyku, je dovoleno experimentovat s různými chutěmi, například vanilkou a čokoládou. Je vhodné připravit ji několik hodin dopředu, aby stihla správně . Už nevíte, co péct ke kávě? Zkuste Itálii bez pečení!


Co budete potřebovat na tradiční panna cottu ? Naučte se spolu s námi jednoduchý letní dezert. Italská panna cotta má mnoho obměn. Hrátky s ní vás budou bavit nejen v létě. Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe!


Obrázek fotografie, snímků a reklamní fotografie.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.