Friday 20 February 2015

Ringerův roztok

Oproti fyziologickému roztoku lépe simuluje složení krevní plazmy, čehož se dosahuje přídavkem iontů draslíku a vápníku. Obsahem a koncentracemi složek odpovídá plazmě. Ringerův roztok je izotonický roztok elektrolytů.


Farmakodynamické vlastnosti tohoto roztoku jsou dány farmakodynamickými vlastnostmi jeho složek (vody, sodíku, draslíku, vápníku a chloridu). Hlavní účinek Ringerova roztoku spočívá v rozšiřování mimobuněčného . Souhrnná práce výzkumníků z Velké Británie zkoumá dostupné důkazy a možné mechanismy týkající se efektu zmírnění bolesti v ráně pomocí těchto materiálů. Vaše dítě nesmí dostat infuzi antibiotika nazývaného ceftriaxon do žíly . Navíc pak obsahuje ionty draslíku a vápníku, čímž je bližší složení krevní plasmy. V naší internetové lékárně nabízíme volně prodejné přípravky z kategorie vitamínů, potravinových doplňků, kosmetiky a přípravky pro péči o vaše zuby. Součástí sortimentu je také kojenecká výživa a různé produkty pro matky s dětmi, přírodní léčiva.


Plný elektrolytový roztok pro infuzní léčbu. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ. Sympatomimetika – jsou deriváty 4-dihydroxyfenyletylaminu, stimulují α - receptory sympatiku, případně dopaminergní receptory. Způsobuje periferní vazokonstrikci, zvyšuje krevní tlak, má pozitivně inotropní, . SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU.


SPC - Souhrn údajů o přípravku, ringeruv- roztok -viaflo-spc. NR - Rozhodnutí o registraci. PIL - Příbalová informace, ringeruv- roztok -viaflo-pil. PAR - Veřejná zpráva o hodnocení.


Text na obalu, ringeruv- roztok -viaflo-obal. Braillovo písmo, Výjimka. Léková forma: Transdermální roztok. Velikost balení: 20X500ML. Indikační skupina: INFUNDIBILIA.


Držitel rozhodnutí o registraci: Baxter B. Utrecht (Česká Republika) . Název LP, RINGERŮV ROZTOK VIAFLO. Cesta, Intravenózní podání. Režim výdeje, na lékařský předpis. Znát komplikace, které mohou při aplikaci infuze vzniknout.


Základní pojmy: infuze, infuzní roztok, infuzní směs, infuzní set, infuzní linka, infuzní pumpa, lineární dávkovač, parenterální výživa, all-in-one. Ringer patřil mezi pionýry fyziologického afarmakologického .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.