Friday 27 February 2015

Kolaudace chaty na rodinný dům

Uvažujete, že byste se do své víkendové chaty nebo chalupy nastěhovali natrvalo? K tomu je třeba, aby bylo změněno její užívání z rekreačního na trvalé bydlení. Chata se pak, po splnění podmínek určených stavebním zákonem, stane plnohodnotným rodinným domem.


Stále častěji se na mě obracejí lidé, . Jak zkolaudovat chatu či chalupu na rodinný dům.

Potřebujete navíc vyřešit nakládání s komunálním odpadem, kanalizaci, vodovodní přípojku a také třeba . Chcete změnit způsob užívání objektu, třeba z chaty na rodinný dům ? Předmětem žádosti o ÚPI v tomto případě bude přestavba chaty na rodinný dům. V minulém roce jsem dostal darovací smlouvou od svého otce. Nemovitost, která byla zapsána ve smlouvě, tak jak je v katastru nemovitostí pod č. Když jsem přišel na obecní úřa bylo mi řečeno, že má nemovitost je u nich vedena jako rekreační domek s č. Na místě staré lesní chaty vyrostl dům obložený dubem.


Stojí na předměstí Aarhusu v Dánsku a majitelé ho dokázali postavit bez demoliční čety.

Pokud chata byla modernizována, není podmínkou, aby byla kolaudována jako rodinný dům. Koupit si dům ve městě je přitom o mnoho dražší, než koupit chatu za městem. Co se týče změny na rodinný dům v budoucnu, tak já se snažím vše dělat s parametry rodinného domu, aby mi tam třeba nechyběla protiradonová vrstva, aby byly. Dosud byl mírnější režim – ohlášení – možný pouze u rodinných domů a chat, jejichž zastavěná plocha nepřesahovala 1m2.


Stavby pro bydlení a individuální rekreaci, jejichž celková zastavěná plocha byla větší (typicky rodinný dům typu bungalov s garáží a technickým zázemím jako součástí domu), . Ahoj, dostali jsme se do blbé situace, kdy tchyně přepsala barák úředně vedený jako chata , ale ooooobrovský na manžela a jeho sestru (ideální poloviny) no a jelikož máme o bydlení rozdílné představy (i do budoucna), tak bychom chtěli barák úředně rozdělit, přepsat na rodinný dům nebo bytový dům. Bydlime trvale uz tri roky ve zdenne chate, ktera je oficialne zapsana jako objekt k individualni rekreaci. Chteli bychom ji zrekolaudovat na rodinny dum , protoze jinak nedostaneme dotace na topeni. Nevite co vsechno je k tomu potreba (popr. i orinetacni ceny)? Příspěvky: 27: Registrován: Čtv 21.


Víte, co taková kolaudace domu obnáší? Jaké dokumenty musíte obstarat a proč? Nebo jste ho konečně dostavěli?


V tom případě je na řadě kolaudace - ještě než v domě začnete bydlet. Týká se vás kolaudační řízení? Bez kolaudačního řízení byste správně neměli budovu vůbec začít užívat.


Pokud se jedná o rodinný dům s maximální rozlohou 1m s nejvýše dvěma nadzemními podlažími, s podkrovím a sklepem na pozemku, který je určen k zastavění, není ve většině případů nutné stavební povolení.

Máte už celkem jasnou představu o tom, jak bude vypadat váš vysněný domov? Kolik bude mít pokojů a jaké barvy bude kuchyň? Pokud vás čeká stavba vlastního rodinného domu, přečtěte si stručný přehled toho, s čím začít a jak postupovat, abyste se do něj mohli co nejdříve nastěhovat. Na katastrálním úřadu mi chatku zakreslí jen v případě, že dodám, mimo jiné, kolaudační rozhodnutí.


To mi právě přijde nelogické, když mi stavební úřad povolil stavbu tak by mi měl povolit i kolaudaci. Abyste splňovali požadavky pro kolaudaci , dnes nazývanou kolaudační souhlas, musí váš dům splňovat všechny technické a bezpečností podmínky. Dům by měl být kompletně připraven k obývání a neměl by především ohrožovat zdraví a život osob v . Kolaudace rodinného domu.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.