Wednesday 18 February 2015

Barvy v dětském pokoji

Zařídit dětský či studentský pokoj funkčně a zároveň pěkně může být náročný úkol. Kritérií, jimiž je třeba se řídit, aby se dítě v místnosti cítilo dobře, je hodně – od rozmístění až po parametry nábytku. Barvy mají na psychiku dítěte velký vliv.


Stěny nebo doplňky ve správném odstínu mohou školákovi dodat energii a chuť do učení, nebo ho naopak zklidnit, pokud má sklony k hyperaktivitě. Barvy velmi intenzivně ovlivňují naše pocity a vnímání, proto jejich výběr opravdu dobře zvažujme. V případě dětského pokoje pak několikanásobně , protože dítě bude ve „své místnosti trávit hodně času.

Děti mají obecně rády syté barvy. Dáme-li vedle sebe ročnímu dítěti autíčko ze surového dřeva a tříbarevné, . Pamatujte na to, že dětský pokoj by měl být vymalovaný nejlépe omyvatelnými barvami , jinak vás z každé šmouhy nebo fleku bude zbytečně bolet hlava. Nejedná se o žádný speciální typ barev , v obchodech je většinou najdete pod názvem akrylátové. Vydrží až tisícovku omytí, a to už se v případě malých . Přemýšlíte, jaká barva by se nejlépe hodila do dětského pokojíčku? Už dávno jsou pryč časy, kdy pro kluky to byla modrá a pro holky jen červená.


Jednotlivé odstíny můžeme dnes krásně kombinovat a vytvořit tak dětem kouzelné království plné barev.

Je však několik barev , které jsou pro použití v dětském pokoji jako . V minulém roce vládly dětskému světu pastelové a tlumené tmavé barvy. Dětský pokoj je pro jeho obyvatele útočištěm. Je důležité, aby se tu dítě cítilo dobře a bezpečně. A je na jeho rodičích, aby takového efektu docílili.


Vedle zařízení hrají podstatnou roli barvy. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Ahojky maminky a nastávájící maminky. Chtěla bych si s vámi vyměnit zkušenosti ohledně vlivu barev na děti. Na mě barvy působí a proto věřím že i na děti.


A jemně žlutá a světlě zelená prý naopak navozují dobrou náladu. Růžová nebo červená pro holčičky a modrá pro kluky - barvy , které většinou vybírají rodiče svým ratolestem. Ale nemusejí se líbit samotným dětem.


Která barva je pro ně ta pravá? Ožije a rozveselí se tak nejen pokojíček, ale i celý domov. Barvy podle psychologů ovlivňuji náladu a emoce, aniž si to uvědomujeme.


Je dobrý nápad dovolit puberťákům vymalovat si pokoj na černo?

Proč by měly být školní třídy barevné? Odpovědi zná dětská psycholožka a terapeutka Jana Švecová. I dětské pokoje podléhají módním trendům. Těm teď aktuálně vládnou tři barvy. Stěny, nábytek i doplňky jsou laděné do mentolově zelené, doplněné šedou a bílou.


Třeba v naší galerii načerpáte novou inspiraci. To je dobře, protože i když to na první pohled nemusí být zřejmé, barvy v pokoji na nás mají velký vliv. Jak tedy vymalovat dětský pokoj , aby byl tento vliv pozitivní? Proto volíme odolné a omyvatelné barvy , bez zápachu a bez uvolňování nebezpečných látek, vhodné pro alergiky. Přestože podle pediatrů jsou pro děti nejvhodnější pestré barvy , při volbě odstínu barvy do dětského pokoje bychom měli být maximálně obezřetní.


Pravidlo pestrých barev se totiž vztahuje na . Dosud představoval prostor především pro hraní, ale nyní ho musíme uzpůsobit také pro učení. Dětská hravá duše stále zůstává, ale nastupují povinnosti spojené s psaním,. Vyberte si jemné odstíny růžové a modré a vytvořte krásný dětský pokoj. Barvy v dětském pokoji mohou působit na chování a pocity jeho malých obyvatel. Zde je pár tipů, jak vymalovat dětský pokoj a vytvořit jim vysněné království.


Víte, jak na malování dětského pokoje ? Přečtěte si naše tipy, jak vymalovat dětský pokoj , jaké barvy použít a jaké jsou na našem trhu vychytávky. Inspirujte se, jak vybrat zařízení i barvu dětského pokoje. Vše má na dítě velký vliv, dětský pokoj je místo, kde vyrůstá, učí se, spí, odpočívá, hraje si.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.