Thursday 20 November 2014

Obsah autolékárničky 2016

Povinný obsah autolékárničky (a motolékárničky) zůstává stejný jako dosud. Dříve diskutovanou resuscitační masku ani leták se správným postupem při autonehodě a první pomoci už mít nemusíte. Obsah autolékárničky vždy podléhá platným právním předpisům.


Pokud jde o osobní a nákladní auto do osob, obsah autolékárničky je . Autolékárnička - povinná výbava. Z důvodu, že na internetu lze nalézt mnoho neaktuálních a zavádějících informací, přinášíme informace o povinné výbavě motorového vozidla a informace o obsahu autolékárničky (níže na stránce). Jelikož je text níže výňatkem ze zákona, bude . Zloženie autolekárničky pre osobné vozidlá určuje vyhláška ministerstva zdravotníctva č. Obsah lekárničky je rozdelený do štyroch samostatne balených modulov, ktoré sú určené pre rôzne druhy zranení. V zásade však platí, že najpodstatnejšie sú dátumy spotreby jednotlivých modulov a ich . Maska ani leták již nebudou v autolékárničce povinné. Ministerstvu dopravy (MD) to nyní oficiálně doporučil náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Vítězslav Vavroušek a ministerstvo jeho požadavek . Jednotlivé položky jsou zabalené do igelitu a přehledně poskládané.


Doporučujeme: Vedle STK zpřísní také měření emisí. Nově se na emisích bude i fotit. Rozeznáváme čtyři typy lékárniček podle druhu motorového vozidla. V centrálním registru vozidel je registrován přibližně miliónů motorových vozidel. Většina z nich musí mít v povinné výbavě reflexní vestu a novou autolékárničku , splňující podmínky vyhlášky ministerstva dopravy, která nabyla účinnosti 15.


Zastavíte u dopravní nehody a podle hesla Neboj se pomoci! V ruce držíte autolékárničku ze svého auta. A najednou máte problém. Lekárnička a karta prvej pomoci. V každodennej premávke sa bohužial nevyhneme nehodám, úrazom a zraneniam a preto je autolekárnička jedným z najdôležitejších prvkov povinnej výbavy.


Včasnou a správne poskytnutou prvou pomocou môžete aj vy zachrániť ľudský život. Druhy a obsah lekárničiek pre cestnú dopravu . Do autolekárničky nemôžete nahádzať čokoľvek. Každé motorové vozidlo, kromě mopedu a motokola, jednonápravového traktoru s přívěsem a motorového vozíku, musí být vybaveno příslušným druhem lékárničky pro poskytnutí první pomoci.


Pro požární automobily je výbava příslušným druhem lékárničky stanovena zvláštním právním předpisem. V posledních letech proběhly velké změny v povinném obsahu autolékárniček. Co vše musí lékárnička ze zákona obsahovat a co již naopak obsahovat nemusí? Na rozdíl od silničního provozu, kde obsah lékárničky stanovuje vyhláška ministerstva dopravy, není obsah firemní lékárničky přímo stanoven.


S nadväznosťou na článok o povinnej výbave auta prinášame info o povinnom obsahu autolekárničky. Na obrázku je kompletný obsah autolekárničky vrátane karty prvej pomoci. Všeobecné požiadavky na . Obsah , popis, určenie autolekárničky podľa vyhlášky MZ SR č. Nicméně obsah lékárničky a jejich počet by měl stanovit lékař závodní preventivní péče. OBVAZ HOTOVÝ STERILNÍ č.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.