Friday 31 October 2014

Konstrukční spoje a spojovací prostředky

SPOJE S MECHANICKÝMI SPOJOVACÍMI PROSTŘEDKY. Pustíte-li se do stavby dřevostavby je nutné znát základní možnosti spojů , které máme k dispozici. Vyčerpávajícím způsobem jsme toto téma zpracovali v knihách Dřevostavba svépmocí a Jak postavit malý dům. Pro nahlédnutí do problematiky spojování dřevěných konstrukcí jsme pro vás připravili tento článek. Z hlediska navrhování dřevěných konstrukcí bývají spoje dřevěných stavebních prvků velmi často problematickým detailem a ve srovnání se spoji.


Základní konstrukce – moderní vazby lepené –. Rohové spoje dílců z masivního dřeva a velkoplošných materiálů na bázi dřeva. Hřebíky mají hlavu, dřík a hrot – špičku. Pro pevnost hřebíkových spojů je . We take great pride in our newest woodworking project and we promise to only offer you the latest and most interesting news and articles on all topics related to woodworking products. Tradiční spoje – poddajné. Spojovací prostředky : dřevěné kolíky a hřebíky, kované hřebíky tesařské skoby hřebíky, vruty, svorníky . Spoje dřevěných konstrukcí.


Konstrukční prvky dřevěných konstrukcí spojujeme většinou pomocí různých mechanických spojovacích prostředků (hřebíků, sponek , svorníků, kolíků, vrutů a hmoţdíků), tesařských spojů a lepení. Nejpouţívanější ocelové spojovací prostředky jsou na obrázku. Ocelové spojovací prostředky a) . Poddajnost spojů úzce souvisí nejen s materiálovými a pevnostními charakteristikami dřeva a spojovacích prostředků , ale také s konstrukčním řešením detailů.


Přitom je nutné uvažovat vliv prostředí, v němž konstrukce působí a typy zatížení, které přenáší. Obecně se vliv poddajnosti spojů projevuje. Ve srovnání se spoji dalších konstrukčních materiálů bývají spoje dřevěných stavebních prvků obvykle problematické a někdy i nevýhodné. Bohužel dřevo s dalším stavebním prvkem nelze spojit monoliticky, tak jako je tomu například u betonu nebo oceli, vyjma lepení. Ovšem i lepení jako spojení dřeva s . Spojování dřevěnými spojovacími prostředky.


Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR Techdrev - CZ. Cílem je porovnat jednotlivé způsoby provedení především z hlediska časové náročnosti a zpracovat cenovou nabídku potřebných spojovacích prostředků. Používají se zejména v. U dřeva se přitom za monolitické spojení považuje pouze jeho lepení, které je však omezeno technologicky i konstrukčně ( spoj vzniklý lepením je nepoddajný). Efektivním východiskem jsou tedy různé druhy spojovacích prostředků. Neustálý výzkum a vývoj přináší i nová netradiční konstrukční řešení v této . Tesařské kování, tesařské spoje , tesařské spojovací kování.


Některé prvky tesařského kování lze napojit na konstrukční díly montážního systému SaMontec, uvedeného v kapitole Konstrukce TZB. Nabízený sortiment tesařského kování nachází uplatnění při stavbě střešních konstrukcí, krytých garážových stání, přístřešků, . Lepené spoje, spojování kolíky. Spojovacích desky (hmoždíky) MKD jsou spojovací prostředky , které lze používat pro spojování příhradových prutů z rostlého dřeva, lepeného lamelového dřeva nebo vrstveného dřeva. Pozůstávají z ocelové desky, na kterou jsou oboustranně přivařeny hřebíky kolmo k její rovině. Obsáhlá nabídka služeb pro široké spektrum použití.


Pro ekonomické vytváření kreativních a výkonných nosných konstrukcí v oblasti konstrukčních dřevostaveb jsou poptávány promyšlené spoje. S efektivními montážními systémy SFS intec mohou kreativní architekti, .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.