Tuesday 30 September 2014

Národní parky kalifornie

Po celých Spojených státech je celkem národních parků , z nichž figuruje na Seznamu světového dědictví UNESCO. Národní parky nalezneme celkem v státech USA a dvou nezačleněných územích. Největší stromy planety v národním parku Sequoia. Budete si tady připadat jako trpaslíci!


Sequoia je druhý nejstarší národní park ve Státech.

Rozlohou největším národním parkem je Wrangell . Pokud chcete západ USA, metropole i národní parky zažít, projít, vyfotit a ochutnat, ne jen míjet stovky kilometrů, abyste toho viděli co nejvíce, pojeďte s námi na tuto cestu. Na tomto zájezdu nejde o odškrtávání navštívených míst, ale o nezapomenutelný zážitek odpovídající vynaloženým nákladům. Jejich státní květina je California poppy a státním ptákem je California Valley Quail. CALIFORNIA : Joshua Tree NP – cestou z Arizony do LA narazíte na tento park , ve kterém rostou úžasné stromy Joshua. Patří do čeledi Yukka a své jméno dostali od pobožných mormonských pionýrů, průkopníků.


Nejvíc Joshua Trees je v severozápadní části, kde jsou také skály ověšené nadšenými horolezci.

Jejím hlavním cílem ale nebyly bílé písčité pláže na pobřeží Pacifiku, ale národní parky pohoří Sierra Nevada. Dále poukazuje na některé problémy životního prostředí v národních parcích. Práce také zahrnuje statistiky návštěvnosti a hodnotí nabídku zájezdů cestovních kanceláří.


Praktická část obsahuje výsledky dotazníku, SWOT analýzu a návrhy na zlepšení. Dostanete se k němu přes Oakland a Modesto po silnicích č. Yosemitský národní park. Je cílem mnoha zámořských turistů, ale i lidí pocházejících z ostatních států USA.


Nabízí divoké pobřeží Tichého oceánu, zajímavá města i vesnice a neskutečné skvosty, které zde . Podíváte se do nejznámějších monumentálních kaňonů světa, na seskupení snad nejbizarnějších skalních útvarů vzniklých . Podává charakteristiku vybraných národních parků a hodnotí jejich přírodní předpoklady. Dále hodnotí nabídku cestovních kanceláří a . Za úchvatnými sceneriemi se vyplatí vyrazit od divokého pobřeží Tichého oceánu přes čtyřtisícové sněhem pokryté vrcholky pohoří Sierra Nevada . A pak ona věhlasná píseň Hotel California od skupiny Eagles… Pro mne, jako pro cestovatele, však nejdůležitější zůstává zdejší „zlatý poklad“ přírody – nádherné národní parky. Kalifornie je stát na jihozápadním pobřeží USA.


Park se rozkládá v oblasti mezi Velkou pánví a Mohavskou pouští.

Park byl vyhlášen mezinárodní biosferickou rezervací.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.