Tuesday 22 July 2014

Středomoří zvířata

Důvodem je předpokla že většina prvků dnešní středoevropské fauny pochází právě z oblastí východního Středomoří. Tady žije i přírodovědná kuriozita prvního řádu – kaloň egyptský. Pokud vás v moři něco požahá ,. Dnes naši hitparádu nebezpečných zvířat dokončíme.


Svědčí o tom hlavně paleontologické nálezy. Ze Španělska, Řecka, Itálie i velkých středomořských ostrovů známe fosi- lie mnoha zvířat pocházejících z Afriky: slonů, hrochů, velbloudů, antilop, pso- vitých šelem či některých hlodavců.

Tito živočichové by nikdy nedokázali přepla-. Původní rostlinstvo Jadranu patří ke středomořské oblasti, pro niž je typická vždyzelená vegetace a velké bohatství rostlinných druhů. Proto jsou z domácích zvířat nejvhodnější ty druhy, které jsou v tomto směru velmi skromné, tedy muly a osli. Na chudých pastvinách jsou dost rozšířeny . Jejich úplný výpis naleznete na.


Středozemí je celá oblast východní Evropy. Popisy a obrázky mnoha druhů rostlin a zvířat , se kterými je mož. Do té doby vypadala zdejší populace živočichů úplně jinak.


A také několika skutečně podivuhodných.

Středomoří je samozřejmě hlavní destinací pro letní dovolenou u moře. Nemá žádnou endemickou čeleď, ale množství endemických rodů je výrazné . Fotografický průvodce přírodou jedné z turisticky nejnavštěvovanější oblasti světa. Jan Dubrovník – noční pohled (Chorvatsko). Strom, ze kterého se vyrábí špunty. Zvíře , které je pokládáno za předka ovcí.


Feb Měřili jste stejná zvířata , tvrdí skeptici. Mají tak turisté větší šanci obrovské kytovce spatřit? Mezinárodní fond na ochranu zvířat (IFAW) se domnívá, že ne. Vědci z této společnosti pozorování svých italských kolegů výrazně zpochybňují. Ti údajně za bezměsíčných nocí připlouvají lovit až k Messině.


Zaoblený, hladký hřbet a žádná hlavní hřbetní ploutev, jakou mají „ moderní“ žraloci. Sep Většina lidí si jedovatá zvířata spojuje s hady. Ale smrtelně nebezpečných jedovatých zvířat žije na naší planetě mnohem víc a najdete je prakticky ve všech živočišných skupinách.


Dokonalým příkladem je hejk, neboli mořská štika, který představuje největší obavy. Ve středozemních vodách se experti zaměřili na dvanáct jeho . Evropě, na blízkém východě, v severovýchodní Africe, od Sahary po Egypt a Libyi. Délka těla se pohybuje v rozmezí . Jaké rostliny rostou na stepích a proč?

Jak se nazývají stepi v Severní a Jižní Americe? Napište typická stepní zvířata. Co to jsou „ obilnice světa“? Jaké půdy jsou pro růst obilí důležité?


Jak ovlivnili přistěhovalci život v Severní Americe?

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.