Wednesday 4 June 2014

Draselná sůl použití

Přihnojení travních porostů se provádí v předjaří nebo po sečích. Jeho použití je nevhodné k rostlinám citlivým na chloridovou formu draslíku. Hnojivo lze zapravovat do půdy jak při předseťové přípravě, tak při orbě. Mimo orné půdy se používá i při hnojení travních porostů. Síran draselný( kysličníku draselného) je draselná sůl v síranové formě, bez přítomnosti chlóru.


Draselnou sůl zde aplikujeme na drn . Právě zde se velmi chybuje a použití obou hnojiv by mělo vycházet z citlivosti jednotlivých plodin právě vůči chloridům. Rozdělme si alespoň rámcově plodiny do několika skupin, podle citlivosti vůči . Anglický název, Potassium chloride. K výrobě draselných hnojiv, elektrolýzou taveniny chloridu draselného se vyrábí elementární draslík.


Monokrystal KCl se používá jako detektor radioaktivity, působením ionizujícího záření se zbarvuje fialově. Sytost zbarvení je úměrná celkové . Používá se k základnímu hnojení i na list v zálivce nebo postřikem. Toto tradiční draselné hnojivo používáme k základnímu podzimnímu hnojení nebo k hnojení brzy na jaře. Hnojivo se nesmím použít pro rostliny citlivé na chlór.


Lze je použít jak při předseťové přípravě, tak . Volně ložené hnojivo se přepravuje krytými dopravními prostředky. Pro přepravu veřejnými dopravními prostředky platí předpisy veřejného přepravce. Hnojivo ani jeho zbytky nesmí znečistit vodní zdroje včetně povrchových vod.


Vysoce koncentrované draselné hnojivo s obsahem draslíku K2O. Chlorid draselný je hnojivo, které se používá k základnímu hnojení. Vysoký obsah draslíku podporuje vyzrávání a vybarvování plodů a květů a zdravý růst zelených listů. Je určeno k základnímu hnojení brzy na jaře nebo na podzim. Kvalita balené chemikálie - chemicky čistý.


Vzhled - bílý, jemný prášek. Doporučené dávkování: Pšenice. Pokyny pro bezpečné zacházení: Prach granulovaného hnojiva v závislosti na koncentraci dráždí pokožku, dýchací cesty a oči. Dráždivý účinek se zvyšuje vlivem vlhkosti nebo dochází-li k pocení. Uchovávejte mimo dosah dětí.


Při používání tohoto výrobku nejezte, nepijte ani nekuřte. Zamezte styku s očima, kůží nebo .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.