Thursday 5 June 2014

Lékárnička do auta 2017

Nejprve si ukážeme povinný obsah autolékárničky pro osobní automobily, dodávky a nákladní auta. Autolékárnička patří do povinné výbavy vozidla. Toto musí obsahovat autolékárnička pro vozidla kategorie II, tedy vozidla pro hromadnou přepravu osob s obsaditelností do cestujících včetně nebo . Pokud jde o osobní a nákladní auto do osob, obsah autolékárničky je . Rezerva však i nadále zůstává povinná pro všechna stará auta s motorem vzadu, jako jsou např.


Hodnocení produktu: (Perfektní)recenzí. Náhradní náplň do autolékárny velikost I. PE sáčku pro poskytnutí předlékařské dočasné pomoci. Volejte Po-Pá od :do 17:00. Obsah odpovídá vyhlášce MDČR č. Lékárnička do auta je zásadní součástí povinné výbavy a může zachránit život. Lékárničky jsou povinnou výbavou automobilů, motocyklů i autobusů.


U vozidel pro hromadnou přepravu cestujících se lékárnička umísťuje na označeném a přístupném místě v prostoru vozidla určeném pro cestující. Provozovatel vozidla musí. Proto je autolékárnička součástí povinné výbavy.


Pokud ve vozidle chybí, její obsah je neúplný nebo obsahuje materiál s prošlým datem spotřeby, hrozí řidičům pokuta . Na rozdíl od jiných zemí je musí v autě vozit každý český řidič, vyhláškou přesně stanovený je též její obsah. Rukavice se nervózním řidičům při záchranné akci často trhají a další pár v lékárničce k dispozici není. Další variantou je pořídit si záložní pár rukavic a do lékárničky si jej přidat. V posledních letech proběhly velké změny v povinném obsahu autolékárniček. Co vše musí lékárnička ze zákona obsahovat a co již naopak obsahovat nemusí?


K základům patří lékarnička , výstražný trojúhelník a reflexní vesta. Stejně jako dříve, i pro novou autolékárničky platí, že musí být dodržena expirační lhůta. Jak vidíte, skutečně už nemusíte mít dříve diskutovanou resuscitační masku ani leták se správným postupem při autonehodě a první pomoci.


Povinný obsah nové autolékárničky: . Vyhláška Ministerstva dopravy ČR č. Po tuto dobu platily oba typy . Umístění lékárničky v automobilu žádná vyhláška nenařizuje, obecně se rozšiřuje pouze doporučení.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.