Wednesday 23 April 2014

Feng shui barvy světové strany

Co znamená správně umístit barvy , doplňky, symboly a dekorace podle feng šuej? Kam s pěknou soškou, křišťálem nebo čínskými minci ? Každá věc má totiž svoje místo. Protože účinnost použití barev , materiálu a rozmístění věcí v bytě (v prostorách) je ovlivněno světovými stranami.


Seriál o principech východního učení feng -šuej pokračuje dělením prostoru podle světových stran a vlivem těchto stran na jednotlivé oblasti našeho.

Dostáváme čtverec Pakua, jedna z metod feng shui. Pakua - barvy odpovídající světovým stranám. Všimněte si, jak teorie feng shui vychází z pozorování přírody.


Barvy odpovídají světovým stranám , ale můžeme vnímat i spojitost světových stran s ročními obdobími a proměnou barev v přírodě . Abychom odpověděli na tuto otázku, potřebujeme vědět, jak je náš dům umístěn ve vztahu ke světovým stranám. Nechte si poradit v otázkách feng -šuej. SDÍLEJ: kompas feng -šuej lupa-plus Kliknutím .

V minulém článku o feng - shui jste se seznámili s pěti prvky, jejich charakteristickým tvarem a typem energie. Dnes se zaměříme na světové strany. Poznáme jejich mytologii, symboliku a energie. Dobrý den, prosím, pomozte mi objasnit jednu nejasnost, na kterou jsem narazila při pročítání příspěvků. Feng Shui - světové strany 1. Autor: Thinkstockphotos.


Již jsme v předchozích článcích prošli témata polarit Yin a Yang a téma principu elementů. K tomu, abychom mohli komplexněji zacházet s naším prostorem, je ještě vhodné alespoň v základu pochopit metodu zvanou Ba gua, která vychází ze . Jihozápad je rovněž méně vhodnou světovou stranou , jelikož z ní proudí až příliš klidná energie, která způsobuje lenost, ztrátu motivace a životní rovnováhy. Oproti tomu příznivými světovými stranami jsou sever, výcho západ a jihovýchod. Tyto strany podporují kli optimismus a tvořivost.


U postele se navíc hledá i vhodná orientace do světové strany pro konkrétního člověka. Bagua a světové strany II. K tomu můžeme využít modrou a zelenou barvu , rostliny a veškeré vodní prvky – akvárium, fontánu, jezírko, vodotrysk, vodní válec apod. Energetický střed obydlí ve feng-šuej nazýváme taj-či a představuje sjednocení všech sil.


V případě, že si kupujete nový byt nebo dům, můžete si navrhnout umístění jednotlivých pokojů tak, aby světové strany odpovídaly umístění místností dle feng šuej.

Většina z nás však tuto možnost nemá. I tak si ale můžeme pomoci použitím barev , které jsou s požadovanou . Stačí si jen stoupnout do prostřed místnosti, určit světové strany a umístit věc, jež reprezentuje daný element (živel) a danou barvu na správné místo. Nabídnu vám možnosti, jak zharmonizovat prostor vašeho domova i zahrady pomocí barev , materiálů, postavení nábytku…, tak aby byl v souladu s vámi a vašimi.


Ve feng shui je velmi důležitá rovnováha a harmonie. Hlavním pravidlem však je, že bychom si byt měli vyzdobit podle svého vkusu, jinak se v něm nebudeme cítit dobře. Je ovšem dobré vzít v úvahu, na kterou světovou stranu je každá místnost orientovaná a se kterým prvkem a barvou je tato strana . Použijte světlejší barvy , které lépe odrážejí světlo, hlavně na velkých plochách ( stěny, podlaha, sedačka, skříně). Výhoda oken směřujících na různé světové strany (lepší větrání) zůstala v této kuchyni zachovaná i pro proměně, kterou navrhlo studio Free Architects.


Mohou to být menší předměty v růžové, červené, nebo oranžové barvy. Ty nám dodají energii ohně a my přeci jen budeme i trošku „živější“ a může tak být s námi před spaním i troška zábavy. Velký vliv na kvalitu spánku má samozřejmě i umístění ložnice vzhledem ke světovým stranám.


Proto platí, že v jedné místnosti nekombinujeme více než tři barvy , jedna by měla být dominantní, ostatní doplňkové. Zastánci učení feng shui věří, že na formování našich pocitů z prostoru domu mají kromě tvaru místností nebo orientace ke světovým stranám významný vliv také.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.