Thursday 20 March 2014

Určení tepelné kapacity kalorimetru laboratorní práce

Test k laboratorní práci č. Která z látek v grafu závislosti teploty na dodaném teple má větší měrnou tepelnou kapacitu ? Určení měrné tepelné kapacity pevné látky. Doba na přípravu: min. Sexta žák měří vybrané veličiny vhodnými metodami, zpracuje a. Z kalorimetrické rovnice určíme výpočtem tepelnou kapacitu kalorimetru. Tepelná kapacita kalorimetru. Určete tepelnou kapacitu vyrobeného kalorimetru.


Spočítáme tepelnou kapacitu kalorimetru C. Přírodní vědy moderně a interaktivně FYZIKA 4. Teorie: Probíhá-li tepelná výměna mezi vodou a pevným tělesem ve směšovacím. GYMNÁZIUM JAKUBA ŠKODY V PŘEROVĚ. PROTOKOL O LABORATORNÍ PRÁCI Z FYZIKY.


Vynásobením hmotnosti nádobky a měrné tepelné kapacity hliníku získáte tepelnou kapacitu kalorimetru. Do kalorimetru dejte tolik vody z kohoutku, aby se do ní zkoumaný váleček celý ponořil. Hmotnost vody určete pomocí laboratorních.


Určete měrnou tepelnou kapacitu pevného tělesa užitím směšovacího kalorimetru. Pomůcky: směšovací kalorimetr. K určení tepelné kapacity kalorimetru složeného ze dvou kádinek použijeme kalorimetrickou rovnici pro naši soustavu.


Pro určení tepla Q odpovídajícího studovanému ději ze známé hodnoty tepelné kapacity. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Termodynamika - určení měrné tepelné kapacity pevné látky.


Pro potřeby projektu MAN zpracoval: Mgr. V kalorimetru je 4g vody o teplotě 2K. Když do něj přilijeme ještě 9g vody o teplotě 3K, zjistíme, že teplota po ustálení v rovnovážném stavu je 3K.


Jaká je tepelná kapacita kalorimetru ? Cílem laboratorní práce je získání dovedností – zacházení se směšovacím kalorimetrem , procvičení měření teploty rtuťovým teploměrem, měření hmotnosti na digitální váze a především praktické . Název úlohy: Měrná tepelná kapacita tělesa. Napiš vztah a odvoď její jednotku. Popiš jednotlivé části kalorimetru. URČENÍ MĚRNÉ TEPELNÉ KAPACITY KOVU.


Vnitřní energie, práce a teplo, tohoto cvičení se . První laboratorní práce s kalorimetrem slouží ke kalibraci – stanovuje se přibližná tepelná kapacita kalorimetru. Nejde tedy fakticky jen o tepelnou kapacitu kalorimetru , ale o určení systematické chyby při práci s kalorimetrem. Laboratorní cvičení z fyziky.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.