Wednesday 13 March 2019

Silikon koupelna

Koupelna by měla být nejhygieničtějším místem v domě či bytě. Okolí vany nebo umyvadla či sprchového koutu je denně vystavováno vodě, proto není divu, že po čase silikon nevydrží a vzniknou malé trhlinky či škvíry. Na těchto místech přetrvává voda, která je ideálním prostředím pro vznik plísní.


Když jsou staré spáry špatné, je potřeba vyměnit silikon utěsňující spáru mezi vanou a stěnou. Koupelna a záchod by měla být ta nejhygieničtější místa v domě nebo bytě.

Silikon již do koupelny nepatří. Ne že by silikonem přilepená mýdlenka nedržela. Ale co ty černé skvrny po roce používání? Na to jsou dnes MS polymery. Pokud hledáte postup jak odstranit starý silikon a aplikovat nový, jako dobrá pomůcka Vám může posloužit.


Sanitární acetátový silikonový tmel určený k těsnění spár vystavených zvýšenému působení vlhkosti v prostorách jako jsou koupelny , toalety, kuchyně apod. Vhodný pro koutové spáry obkladů, kolem van, umyvadel, sprchových koutů, WC, apod. Trvale pružný tmel s dlouhodobou životností.

Odolává plísním, barevně stálý, . Zejména díky použití spárovacích hmot Ceresit CE Aquastatic a Ceresit CE Grand´Elit chrání nový Ceresit. Rychlost se v současné době cení, zvlášť při rekonstrukci koupelny či kuchyně. Zkracuje dobu oprav a finálních prací a nezřídka umožňuje rychlejší používání prostor, které majitel ocení.


Abyste tomuto plesnivění silikonu nejen kolem vany, ale i kolem umyvadla nebo sprchového koutu předcházeli, je velmi důležité pořádné odvětrávání koupelny. Pokud ani to nepomáhá a silikon stále plesniví, musíte tento silikon pravidelně čistit. Všechny informace o produktu PATTEX Koupelny a kuchyně sanitární silikon 280g bílý, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze PATTEX Koupelny a kuchyně sanitární silikon 280g bílý. Keramické obklady a dlažba v koupelně se zdají být nezničitelné. Jejich životnost , pokud do nich nemlátíme kladivem, je opravdu vysoká.


Co ale má omezenou životnost, jsou spáry mezi obkládačkami a těsnící silikon mezi obkladem a vanou, umyvadlem, sprchovým koutem, toaletou nebo i kuchyňským . Popis produktu: Pattex Rychleschnoucí sanitární silikon je voděodolný acetoxy sanitární silikon chráněný proti plísni. Již po hodinách od aplikace může spoj přijít do kontaktu s vodou. Na utěsňování spár v sanitární oblasti, sprchových koutů, umyvadel, kuchyní.


Díky receptuře MicroProtect zaručuje v místech, kde se na povrchu spár nemůže držet voda, dlouhodobou ochranu proti vzniku plísní a jejich působení. Pro interiér i exteriér, univerzální použití (kuchyně, sprchy, koupelny , toalety, balkóny, terasy apod.). Není vhodný pro použití v nádržích na pitnou vodu a pro lepení akvárií, . Velkým okruhem, který trápí skoro každého, je použití silikonů v koupelně.

Například tazatel Jirka se ptá, čím to je, že se po čase pravidelně začíná silikon ve spáře mezi vanou a obklady odlupovat. Z odpovědi vyplývá všeobecné pravidlo platící pro všechny, kdo si spáry zatěsňují . Do rohových spár dejte silikon. Pohlídejte si, aby v rozích mezi obklady a dlažbou nebyla spárovací hmota, ale pružný sanitární silikon. Vyrovná tepelnou roztažnost a pohyby stěn. Vždy ihned po nasazeníaplikačníšpičky do nívtlačte silikon tak, aby se celá zaplnila.


Pokud byste nechali aplikačníšpičku prázdnou a měli nasazenou šroubovacíkrytku, silikon by zatuhl vzúženém hrdle, a tím byse stal prakticky nepoužitelný. Krok 3:Aplikačníšpičku seřízněte zešikma . POUŽITÍ Vhodný zejména pro sanitární a kuchyňské použití, nádrže, myčky aut, výrobu oken a dveří. Rekonstrukce koupelny : Příprava na obklad.


FOTO Lucia Pristachová Hô-Chí. SILIKON I Prostor, který vznikl mezi dvěma páskami, vyplníme sanitárním silikonem a pásku hned po nanesení odstraníme. Nečekáme, až silikon zaschne. ZAČIŠTĚNÍ Přebytečné množství . Zkoušel jsem odstraňovač tmelů(pro akrylátové,silikonové tmely ap.),ale ten neodstraní vše-zbyde tam tenká vrstva,která nejde ani odškrabat(aniž bych poškrabal podklad).


Je vůbec třeba odstraňovat tuto vrstvu-přilne na to nový silikon bez problémů nebo je to riskantní? Mockrát děkuji za rady a tipy.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.