Monday 5 November 2018

Originální thajské recepty

Typické recepty z této země najdete na Labužník. Asie je místem, kde si gurmáni připadají jako v ráji. Příprava jídla v těchto končinách je vnímána jako opravdové umění a to zcela zaslouženě. Pokrmy jsou vždy důvtipně zpracovány a chutě neobvykle a zároveň harmonicky smíchány.


Nechte se inspirovat recepty , které pro vás připravil thajský kuchař a . Thajské kari s kuřecím a zeleninou. Bangkoku - paní Tam se svou asistentkou předvádějí přípravu Gai Hor Bai. Vyzkoušejte si recepty podle paní Tam (všechny recepty jsou v množství pro dvě osoby). Do červeného kari se přidává i trocha čerstvé zeleniny, originálně čínský kadeřávek anebo zelené fazolky či obojí.


Lze nahradit i jinou zeleninou, pokud nemáte k dispozici fazolky nebo kadeřávek, použijte malou cuketu, zelený chřest, brokolici i květák. Některé recepty doporučují červenou papriku nebo i . Máte rádi thajskou kuchyni, anebo ji zatím moc neznáte? Teď je ten správný čas vyzkoušet – a zároveň jimi okouzlit kamarády a rodinu – vynikající nudle Phad Thai. S velkou pravděpodobností budou chutnat každému a vaření vám nezabere více než minut. Přinášíme vám originální recept z thajské.


Koupila jsem nějakou levnou kari pastu a chutnalo to jo jako umělá hmota. Teď už vím, pro kterou v obchodě sáhnout (viz fotka) a je to hned někde jinde! U tohodle receptu mě dost inspirovala už dávno Koko z Menu domů.


Vyhledávejte a ukládejte na Pinterestu nápady na téma Recepty thajské kuchyně. U nás doma téměř pravidelně jednou týdně. Nevím ani, proč jsem vám ho sem nehodila dřív, vždyť je to teď jasný jak facka, že tahle thajská klasika tady už měla dávno být :) U thajského curry se můžete v podstatě rozhodnout sami, jaký druh proteinu i zeleniny v něm chcete mít. Tento recept vám zabere tak min!


Jak už název sám napovídá, jedná se o thajské zelené curry (kari). Nechám to na vás, zdali si curry vyrobíte sami (jako já) nebo si jej koupíte v obchodě. Od toho se samozřejmě odvíjí i délka přípravy pokrmu.


Jako správní gurmáni začneme výrobou domácí zelené curry . Konečně můžete odhalit v čem tkví její tajemství a jak a kde se nejlépe naučit vynikající thajské recepty. Pro jemnější chuť na těsto na plotně můžete dát jedno vejce, které po těstě rozetřete. Na vzniklou palačinku pak přidejte ovoce nebo rozinky nebo jen kondenzované mléko, dochucení je pak již jen na vás. Je třeba podotknout, že jediný správný recept na Pad Thai zkrátka neexistuje. Asi při pátém Pad Thai jsem si myslela, že ingrediencemi jsem si jistá, pak přišla šestá porce, ve které jsem neočekávaně dostala sušené krevety, a byla jsem zmatená!


Postup přípravy a ingredience se liší provincie od provincie, . Kdo má chuť po Vánocích na něco pikantního a trochu ostřejšího, určitě mu přijde vhod tento recept na thajské kuře. Přivezl si jej před několika lety z. Věřte však, že tento pokrm se stal alespoň pro mne záležitostí návykovou a musím si jej alespoň jednou za dní uvařit. Exotická thajská kuchyně a tipy na originální thajské pokrmy.


Vodu nechte vařit, přidejte maso, trochu rybí omáčky, vařenou rýži a vařte ještě asi minuty. Přidejte půl cibule nakrájené na kolečka, pepř, znovu . Polévková sezóna pokračuje a dnes zabrousíme opět do teplých krajin. Zelené a červené kari v kombinaci s kokosovým mlékem, nudle, rýže.


Zkrátka jednoduchost a krása. Dnes se společně mrkneme na .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.