Wednesday 14 November 2018

Kuchyňská linka na umakart

OT, potřebuji namontovat novou kuchyňskou linku na umakartové jádro, tak aby to spolehlivě drželo. Tloušťka umakartu je cca mm, mezitím cca mm polystyren a pak zase mm umakart. V paneláku je kuchyňská linka většinou zavěšena na umakartovém jádru. Vzhledem k tomu, že úchytky na horní skříňky můžeš dát výškově kamkoli, tak to není žádný problém. Známí se chystají vyměnit kuchyňskou linku na umakartovém jádru, tak zjišťují, jak udělat prostor mezi skříňkami.


Tak se ptám, jestli jsou ještě nějaké jiné možnosti. Jde o to, že z druhé strany umakartového jádra je koupelna, proto tam nepůjde nic šroubovat, aby se neponičily . Kuchyňská linka je u stěny z umakartu a horní skřínky máme normálně zavěšené v umakartu už roky a drží. Musí to být ale pořádné. Ja jsem kdysi v zacatcich vlastniho bydleni koupila linku v tescu a horni skrinky s klidem povesila na umakart. Dobrý den, kamarád mě nabídl vyrobení kuchyňské linky.


Mám ale problém jakým způsobem upevnit horní skříňky na umakartové jádro v panelovém domě. V současné době mám linku původní plechovou. Ke spodním skříňkám jsou přišroubovány kovové U profily . Vyrábí se z něj hlavně nábytek – kuchyňská dvířka, pracovní desky, jídelní i psací stoly, rámy postelí, knihovny, komody i skříňky pod umyvadlo. Ale slovo umakart na nich nenajdete.


Prodává se totiž pod jinými obchodními názvy – například Polyrey či Resopal. Kromě jména se radikálně proměnil i jeho . Majitele panelákového bytu omrzela jejich stávající kuchyňská linka , která už na první pohled hodně pamatuje. Rozhodli se tedy pro rekonstrukci, ovšem bez zásadních stavebních úprav a zdlouhavých přesunů či stěhování. Dokonale efektivní proměny kuchyně docílili výměnou dvířek!


Je to hlavně z toho důvodu, neboť spodní skříňky jsou postaveny na stavitelných nožkách na zemi a jsou vzájemně prošroubované. A to docílíme tak, že kuchyňská sestava bude stát na nožičkách, anebo v soklu umístíme otvory pro větrání. Druhým řešením může být připevnění pruhu nosné desky na umakart.


Díky této kombinaci pak ze stěn elegantně vystupují čistě bílé prvky koupelny - vana a umyvadlo, koupelnový nábytek, úchytky a tyče na ručníky. V neposlední řadě i nudná pračka. Místnost je ze stropu nasvícená bílým světlem. Koupelna pojme vše, co v ní potřebujeme mít, a to v prostoru x m. Poradí někdo jak přidělat koupelnu v paneláku( není dost financí na zděné jádro). Nemusíte použít zdění - dá se vylámat umakart a pokud je v pořádku kovová kostra, jde použít nové umakartové panely.


Jde o klasicky typ jadra F - celni a bocni stena panel, na zadni stene visi kuchynska linka. Pokud vaše kuchyňská linka vypadá takhle, je na čase pořídit si novou. Nebo tu starou alespoň zrekonstruovat, což by mělo vyjít levněji.


Montáže horních kuchyňských skříněk se většina lidí bojí. Jsou těžké, špatně se s nimi manipuluje. Přitom stačí předem si na stěnu přimontovat pomocnou lištu a práce se urychlí i usnadní. Prosím o vaše názory, chtěla bych udělat novou koupelnu a WC - na umakart dát kachličky, sprcháč atd.


Jednu zeď mám společnou s kuchyní (visí na ní kuchyňská linka ), tu chci v budoucnu také vyměnit za novou. Udrží zeď novou linku i koupelnu? ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM.


Kuchyně na míru Nobilia - Lux, lak vysoký lesk - barva Magnolia, úchytky 35 dřez Blanco, pracovní deska umakart ABS hrana - 2Kmenový dub imitace. Chceme kupit novu kuchynsku linku a nakolko este neuvazujeme o vymene bytoveho jadra, chceli by sme ju namontovat na ten umakart. Chcem sa opytat, ci ten umakart unesie linku, lebo tu linku, co mame teraz nie je pripevnena na umakarte, vrchna cast stoji na zadnej . Určite by ale ideálnym riešením bolo už vopred počítať s tým kde a aká kuchynská linka bude montovaná a tieto informácie oznámiť stavebným majstrom pri. Umakart chceme vytapetovat.


Nakoľko ide o pomerne tuhé a silové uchytenie vrchných skriniekmôžeme na uchytenie lišty, alebo „L“ profilu použiťoceľové ale . Jak probíhala instalace kuchyňské linky do sádrokartonové stěny bez pomoci hmoždinek? Krpata: Hradec Králové 25. To vše může „zažít“ i jedna kuchyňská sestava, když si majitelé postupně vymění čelní dvířka a zachovají původní korpus.


Koupě nové nepřichází v úvahu, ale šedý či bílý umakart na čelních dvířkách opravdu není na pohled pěkný.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.