Friday 16 November 2018

Germanium v lékařství

Přísun kyslíku na postižené místo Pro chorobné tkáně je. Jméno germanium dostal tento prvek podle svého objevitele, Němce Clemense Winklera, který ho náhodou izoloval ze stříbrné rudy. Germanium obohacuje organismus o kyslík.


Zdroje germania jsou zejména: česnek kuchyňský, cibule kuchyňská, ruj americká, kostival lékařský , ženšen a aloe vera. Poměrně oblíbené Ge-13 organická sloučenina germania , které léčitelé připisují bájné vlastnosti, může ve skutečnosti zdraví spíše nalomit, shodují se lékaři. Homeopatika se stupněm rozředění Da vyšším jsou už neškodná.


Využívají di-kalium- germanium -citrat-laktát a díky vysokému zředění nepatrná . Stopy germánia se vyskytují ve většině rostlinných a živočišných produktů, bohatšími zdroji pak jsou např. Množství germania v rostlinách se ovšem liší podle obsahu tohoto prvku v půdě, . Velký význam má jako katalyzátor při výrobě polymerů (plastů), ale lze jej také nahradit titanem. Slitiny germania mají zajímavé vlastnosti – slitina se zlatem (tzv. klenotnická pájka) se při chladnutí roztahuje, slitina s mědí a zlatem je vhodná v zubním lékařství. Popis, fyzikální a chemické vlastnosti, reakce a sloučeniny. Výskyt germania v přírodě, nerosty, izotopy.


Výroba a využití germania a jeho sloučenin. Velmi křehký šedobílý lesklý kov z IV. Jako polovodič má velké použ. Isao Tani z lékařského výzkumného ústavu university v Kinki Pokusné subjekty ve většině případů bojovaly s vysokým krevním tlakem. V zubním lékařství se ze slitiny germania s mědí a zlatem používá na zhotovování velmi stálých plomb.


Gadoliniovo- germaniové granátoidy (GGG) se používají v laserové technice. Objevila se i zmínka o příznivém vlivu germania na produkci interferonu, což je látka odpovědná za naši odolnost proti virovým onemocněním. Tyto vysoké dávky jsou již zřejmě z kategorie léčebných a neměly by být přijímány bez vědomí svého ošetřujícího lékaře. Použití germania se inspiroval v japonské medicíně. Prezentaci pozorně naslouchal i bývalý mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal, nebo lékař českého olympijského týmu Jaroslav Větvička.


Vyzkoušet už musíte sami. Mezi nejznámější a nejběžnější zdroje patří česnek, cibule, žen-šen, reishi, ruj americká (Cotinus obovatus), kostival lékařský a aloe vera. Stopy germania se však vyskytují ve většině rostlinných i živočišných produktů. Denní množství, jež by bylo doporučováno, se velice různí.


V prvním díle pořadu Medicína a duchovnost, se praktická lékařka z Německa, Elena Prengemann, podělí. Potravinové doplňky stravy s obsahem Ge. Museli jsme jít párkrát k lékaři a oni mu dali jenom nějaké kortikoidy.


Organicky vázané germanium - Ge - 132. Od té doby, co ví, že je alergický, tak chce pořád být venku a hrát si v trávě. Už dvakrát spadl do jiné díry plné trávy a měl další záchvat.


Pokaždé, když se poraní, tak se začne smát. Když má ten záchvat, tak nepřetržitě kašle. Lékaři a výzkumníci se snaží potvrdit, že germanium má podobné účinky jako selen a může mít význam jako nutriční doplněk. Pro koncové stanovení germania se používají metody atomové nebo molekulové spektrometrie. Stary Schlesinger zmrużył oczy spod stalowego hełmu, pamiątki z pierwszej wojny światowej.


Nie pojawiła się jeszcze. Oppenheimer się zdumiał. Nic mi o tym nie wiadomo. Mówiłem, żeby pan sprawdził, Schlesinger – burknął z kąta doktor Klein.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.