Monday 19 November 2018

Čím odmastit kov

JAK UPRAVIT KOV PŘED NATÍRÁNÍM. Po použití odstraňovače nátěrů je důležité dodatečné důkladné odmaštění povrchu. Provedení špatným přípravkem, může snížit pevnost lepeného spoje až o , a to je opravdu hodně.


Zapomeňte na benzín a laková rozpouštědla (ředidla). Obsahují mastné látky, které nám povrch neodmastí, ale naopak. Pokud si je nalijete na sklo a necháte odpařit, uvidíte barevné „olejové“ skvrny. I pro tuto barvu připravíme podklad.


To znamená, že odstraníme odlupující se části, zbytky starých barev a především rez, vše odmastíme a vysušíme. Následně je zapotřebí kov důkladně dočistit a odmastit , zejména před použitím vodou ředitelných barev. Základní nátěr provádíme ihned po odmaštění antikorozní barvou, často ve dvou vrstvách. Průmyslové odmašťování kovů. Povrch kovových dílů bývá záměrně . Především je nutné, aby povrch byl zbaven mastnoty.


V každém případě se musí plech před nátěrem odmastit , protože na jeho povrchu je vrstvička separačního oleje. Z tohoto dílu jsem odstranil všechnu barvu až na čistý kov (který mi hned začal chytat lišku, ale to teď není podstatné). Prosím poraďte mi, jakým způsobem tento díl odmastit. Schválně jsem odkazoval na foto, neboť je to trochu složitější tvar na to, abych to utřel hadrem namočeným v lihu.


Pro venkovní úpravu kovů se používají vícevrstvé ANTIKOROZNÍ NÁTĚRY, a to buď na očištěný povrch, nebo přímo na původní barvu. Pokud je původní nátěr pevný a bez znaků koroze, stačí jej pouze přebrousit, odmastit , případně vyspravit tmelem. Poškozenou původní barvu a pokročilou korozi je třeba . O životnosti nátěru kovů rozhoduje velkou měrou předběžná úprava povrchu. Jeho hlavní funkcí je ochrana kovu před rezavěním.


Praktická je Primalex jednovrstvá barva 3v která spojuje základní antikorozní nátěr a současně vrchní barvu. Jakmile máte kovový povrch připravený, přistupte k nátěru. Renovace kovů , broušení kovů , čištění kovů , čištění nerezu, leštění nerezu, čištění kovového zábradlí, čištění hliníku, čištění kovových profilů, čištění kovových konstrukcí, čištění a odstranění rzi z kovů , odstranění mastnoty z nerezu a kovů , odstranění zašlé špíny a usazenin z povrchu kovů , odstranění zapečenin a . Jednoznačně nejvyšší přidanou hodnotou produktu ETERNAL odmašťovač je speciální přísada, jež vytvoří po odmaštění na. Důkladně připravit povrch natíraného kovu je základ úspěchu! Zajístíte tak perfektní přilnavost nové barvy.


I když toho moderní barvy zvládnou hodně, pro natírání kovových předmětů stále platí: pečlivě očistit podklad a pečlivě natřít vhodnými barvami. To znamená umýt, odmastit a zdrsnit, aby nová barva dobře přilnula. Nejlepší je, když můžeme použít stejný typ . Každý kdo používá detektor kovů se setká při hledaní s prakticky nejčastěji se vyskytujícím kovem kterým je železo a jeho slitiny. Problémem železných kovů je jejich náchylnost ke korozi (rezavění), která dokáže předmět uložený v zemi za dlouhé roky změnit prakticky k nepoznání. Zbavíme se starého nátěru a kovový povrch řádně obrousíme.


Obroušený kovový povrch plotu, mříží nebo jiného rámu odmastíme. Postačí nám obyčejná horká voda se saponátem. Brzy začneme s natíráním kovu.


Zabráníme tím korodováním kovu. Natíráme ideálně za použití plochých . Nejjednodušší je příprava běžných ocelí (a také některých druhů litiny). Je samozřejmé, že každý kov vyžaduje individuální postup.


Pro odmašťování kovů se používá MEK (metyletylketon), technický . Vždy je ale nutné plochu před lepením odmastit. Potřebovala jsem vyčistit pár klíčů, značně zašlých a rezatých, misky ke starodávné váze, staré nářadí, formičky a pak ještě nějaké další kovové drobnosti. Ale nejprve je potřeba vyzkoušet různé postupy a přípravky, aby se jeden dopátral . Jde to překvapivě snadno, docela rychle, a v domácích podmínkách. Tento krok je možno vynechat, pokud vznikl čerstvý, prakticky nedotčený povrch při odstraňování rzi. Lidé čím dál častěji poptávají jednoduché, cenově přijatelné a přitom rychlé řešení.


Obvykle je nutno povrch natíraného předmětu odmastit. Barva musí spolehlivě držet na každém povrchu, ideálně s vynecháním základního nátěru. Pokud si teď říkáte, že přesně tohle hledáte, pak je pro vás nejjistější volbou ETERNAL na . Otevřít barvu, zamíchat a natírat.


Běžné světlé barvy na kov totiž zpravidla časem zežloutnou. Vyhneme se rovněž vodou ředitelným barvám, které s mědí při natírání a vysychání reagují a mohou pak na povrchu vytvořit zelené skvrny. Zvyčajne musíme povrch natieraného predmetu odmastiť.


Tento krok môžeme vynechať, ak vznikol čerstvý , prakticky nedotknutý povrch už pri odstraňovaní hrdze. Odmasťujeme horúcou vodou so saponátom, ktorý spláchneme, alebo pomocou . Trubky zdrsníme korundovou vlnou, otřeme je hadrem, odmastíme nitroředidlem a .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.