Friday 24 August 2018

Muškaření na mimopstruhových vodách

Lov nelososovitých ryb je v mnoha ohledech technicky i fyzicky náročný, ale na druhé straně dokáže přinášet . Na napodobeniny různých vývojových stadií pakomárů můžeme lovit nejen ryby lososovité, ale i podstatnou část ostatních druhů ryb, které se vyskytují v našich stojatých vodách. Také na pstruhy obecné i zdomácnělé pstruhy duhové a siveny bývá lov na tyto nástrahy mnohdy úspěšnější než uvedené . Chtěl bych se s vámi podělit o něco málo zkušeností s muškařením na tekoucích mimopstruhových vodách. Muškaříme na mimopstruhových vodách. Vězte, že se plně vyrovná a někdy i předčí muškaření na vodách pstruhových. Ptáte se, čím může být MP revír zajímavější, než P revír?


Co si myslíte o provozování tohoto spůsobu lovu v době kdy je na mimopstruhovýchrevírech zakázaná přívláč. Může být vtomhle případě považován lov na mušku za přívlač? Autor diskuse: Orion Zařazeno do: muškaření - RŘ, MO, svazy, 9. V minulosti byl pojem muškaření téměř bezvýhradně spojován s lovem lososovitých ryb.


V devadesátých letech dvacátého století pak nastává v této oblasti nebývalý rozvoj. Stále více muškařů začíná využívat nových možností technického vybavení a obrovského přílivu informací. Tato zařízení jsou považována za třpytky.


Lov muškařením lze použít jen na mimopstruhových revírech. Při lovu muškařením nesmějí být další pruty nastraženy. Jarní muškaření na mimopstruhových revírech.


Chytání ryb na umělou mušku má většina lidí spojené s lovem lososovitých ryb. V okolí Prahy a ve Středních Čechách je však pstruhových revírů s dobrou obsádkou pstruhů a lipanů minimum. Zejména v časných jarních měsících je možné si . Mimopstruhové muškaření. Píše se první letní den, ale sluníčko jakoby si vzalo dovolenou. Počasí mírně pod mrakem k rybařině úplně vybízí.


Vzhledem k tomu, že průtoky jsou na pstruhové Úpě velmi nízké a Labe jsem prošel s Vendou minulý týden, vyrážíme s tatíkem na MP Úpu. Na menších vrchovinných a nížinných tocích, stejně jako na prohřívajících se rybnících či menších údolních nádržích, najdeme příležitostí k předjarnímu muškaření habaděj. Berme je jako vítanou průpravu před blížící se pstruhovou sezónou. I když, popravdě řečeno, muškaření na mimopstruhových vodách , . Omlouvám se tedy za to, že používám i termín muškaření pro tento způsob lovu, ale mám to tak prostě zažité a myslím tím vždy rybolovnou metodu, povolenou na pstruhových vodách a používanou stále častěji i na vodách mimopstruhových.


Ne že by mi dělalo problém ulovit rybu muškařením a chtěl bych si tímto článkem léčit nějaký mindrák. Chci pouze poukázat na jistou diskriminaci lovců na přívlač. Když se zamyslíte, budu li rybář, který loví pouze na přívlač, mohu lovit na pstruhových a mimopstruhových vodách pouze.


Autoři této přílohy možná někdy něco o muškaření přečetli a snad byli párkrát u vody s muškařskou výbavou, ale ve stresu při tvorbě celé vyhlášky na to nejspíš pozapomněli. Ostatně dnes existuje i řada umělých mušek, s kterými by se takto mohlo na mimopstruhových vodách lovit. Mé přesvědčení stát se vyznavačem této disciplíny završilo jarní setkání s kamarádem Tondou, se kterým jsem si odskočil k nedaleké vodě vyzkoušet právě nahazování muškařským prutem.


S fotoaparátem v ruce jsem sledoval jak Tonda během chvilky vyndal několik parádních perlínů, přičemž o jednu . On line poradenství k problematice muškaření. Strategie, technika a taktika lovu ryb. Lov s dvouručními pruty na tekoucích i stojatých vodách – nová výzva.


Lov pstruhů duhových a sivenů na stojatých vodách – břehový lov i lov z boatu. A tak si dnes společně dvě jednoduché uvážeme. A hned poté je vyzkoušíme u vody. Pstruhové revíry jsou sice hájené, ale mimopstruhových vod vhodných pro zimní muškaření je v naší krásné zemi dostatek. Na pstruhových vodách je šestnáctý duben každý rok velkým svátkem pro příznivce muškaření i lovu lehkou přívlačí.


Pokud je na podhorských bystřinách ještě. Kdo se tedy nemůže dočkat zahájení přívlače na mimopstruhových vodách , má tady velkou šanci. Samozřejmě že lze použít i vláčecí prut a místo muškařské šňůry vlasec, zatížené mušky, či přídavnou zátěž a chytat na umělou mušku tímto povoleným způsobem. I když nemáte v ruce muškařský prut lovíte na umělou mušku. Na vodách mimopstruhových celoročně povoleným způsobem.


Způsob muškaření (lov muškařením) byl postačující, při doplnění povolených nástrah pro vody pstruhové a mimopstruhové , podle vzoru předpisu pro lov přívlačía několika drobných úprav souvisejících s tímto názvoslovím. Spousta rybářů, kteří jsou dobří v jiných rybolovných technikách, si na muškaření netroufá. Většinou ale jen ze strachu z mýtů, které okolo muškaření jsou. Omyl – chytat na mušku vůbec není extrémně složité, ani drahé a už vůbec nejde jen o pstruhy. Máme od kamaráda-Plzeňáka zprávu, že Mže má mít vody pod stav a má být čistá.


Při pohledech na všechny ty Radbůzy a Úhlavy nám ale připadá, že se byl u vody podívat naposledy v červenci. Není to naštěstí pravda a po několika projetí Plzně tam a zpátky se zhruba po hodině dostáváme na místo, .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.