Monday 28 May 2018

Platnost autolékárničky 2015

Opravdu je potřeba letos měnit celou autolékárničky , nebo stačí vyměnit pouze její obsah? Podle těchto zpráv letos končí platnost lékárniček stanovená na čtyři roky, přičemž za další čtyři roky se taková výměna má opakovat. Jezdíte klidně s nepoužitou autolékárničkou a do konce vyznačené platnosti zbývá ještě řada měsíců, obvazy uvnitř jsou už přitom prošlé. Policistu to nebude zajímat a dá vám pokutu. Za nedostatečný stav povinné výbavy je možné udělit pokutu až dva tisíce korun,“ sdělil policejní mluvčí Jozef Bocán.


Někteří záchranáři ale nutnost takových autolékárniček. Většina řidičů však kupuje předem sestavenou a zabalenou autolékárničku , obsahující materiál dle aktuálně platné legislativy. Pri platnosti lekárničky je rozhodujúci dátum na moduloch.


Ak nemáte v aute povinnú výbavu, hrozí vám pokuta päťdesiat eur. Zdroj: ILUSTRAČNÉ - TASR). Autolekárnička patrí k povinnej výbave vozidla. Okrem toho, že ju máte so sebou, je dôležité kontrolovať aj . Obsah autolékárničky vždy podléhá platným právním předpisům. Technické požadavky na konstrukci a stav . Platnost autolékárniček vyprší letos zhruba milionu automobilistů.


Obsah lékárničky je daný vyhláškou o povinné výbavě automobilů. Před čtyřmi lety vešla v platnost novela vyhlášky, která určuje obsah autolékárniček , takže dle odhadu řidiči nakoupili milionů autolékárniček s novým. Předpokládá se, že letos končí lhůta použitelnosti zhruba milionu autolékárniček , které čeští řidiči vozí v autech. Zákazníci se v podstatě rozhodují podle toho, zda máme skladem náplň, nebo autolékárničku v plastovém obalu, vysvětlil Matej Kováč s tím, že momentálně prodávali autolékárničku s expirací do dubna . V centrálním registru vozidel je registrován přibližně miliónů motorových vozidel.


Většina z nich musí mít v povinné výbavě reflexní vestu a novou autolékárničku , splňující podmínky vyhlášky ministerstva dopravy, která nabyla účinnosti 15. Je důležité, abyste měli lékárničku vždy v perfektním pořádku. Autolékárnička v kortexovém obalu splňující novou vyhlášku MDČR č. Nejen kvůli hrozbě pokuty, ale především pro přípa že by byl ohrožen lidský život nebo zdraví.


Lékárničku si proto nechte sestavit v lékárně odborníky. Běžně prodejné lékárničky jsou obvykle nevyhovující. Aktuální podoba lékárničky vešla v platnost 19. FOTO: Michaela Říhová, Právo.


Mnozí z nich nevěděli , co udělat s tou starou, kterou většinou ani neotevřeli a materiál uvnitř je nepoužitý. Mám v autě dvě lékárničky ,bohužel propadla doba expirace. V lékárničce jsou nůžky resucitačni maska obinadlo škrtici rouška plastová . PRAHA Datum expirace na autolékárničce nemusí odrážet skutečnou trvanlivost. Stává se to velmi často,“ míní Igor Sirota, tiskový mluvčí autoklubu ÚAMK.


Končí vám expirace u autolékárničky ? Pred výletom či letnou dovolenkou sa odporúča skontrolovať stav autolekárničky.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.