Monday 2 April 2018

Gynekologické vyšetření postup

Ideálně by měla žena jít na první prohlídku ještě před prvním pohlavním stykem. Jak probíhá ta první a ty následující? Je mi let a taky jsem měla z prvního vyšetření strach.


Gynekologické prohlídky se nemusíte bát, Zdroj: sxc. Ti co tu píší že gynekologie je noční.

Ale všichni se shodneme na tom, že pravidelné gynekologické vyšetření je potřebné pro naše vlastní bezpečí. Není radno tyto návštěvy podceňovat. Jak a co vše může dobrý gynekolog včasně odhalit? S kterými všemi problémy vyhledat odbornou pomoc? Jak by mělo správně gynekologické vyšetření probíhat?


V případě nutnosti provede lékař ultrazvukové vyšetření ( nejlépe vaginální ultrazvukovou sindou). Po vyšetření není nutné dodržovat žádný speciální režim.

První návštěva gynekologie. Dobry den, chtěla bych se zeptat jak probíhá první návštěva gynekologie. Potřebovala bych antikoncepci, aby jsem menstruaci měla pravidelně a slabší. Brzo se ke gynekologovi chystám.


Co by mělo zahrnovat gynekologické vyšetření ? Ostatní vyšetřovací postupy a metody jsou již doplňkové a slouží k určení Vašeho onemocnění. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla. Pochva, děloha s čípkem, vejcovody a vaječníky jsou vnitřní pohlavní orgány.


Pokud již dívka není panna, pak vyšetření zahrnuje zavedení tzv. Jde o preventivní vyšetření , které chrání před rozvojem nádorového onemocnění děložního čípku . Například: aby holčička lépe pochopila, že se musí při vyšetření pohmatem uvolnit, může zkusit vsunout . Je-li nutné, aby děvčátko nebo dospívající dívka byly gynekologicky vyšetřeny, maminku to nejprve vyděsí. Představí si totiž, jak její dcerce na gynekologickém vyšetřovacím stole lékař zavede prst a třeba i kovová gynekologická zrcadla do pochvy, a tím jí samozřejmě poruší panenskou blánu. Preventivní gynekologické vyšetření by měla každá žena absolvovat ideálně jednou za půl roku, minimálně však jednou ročně.


Lze provést i vyšetření prsů. Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Dobrý den, 1 určit čím byl hymen (blána) protržená nejde, doporučuji došetření u svého registrujícího gynekologa a domluvu stran dalšího postupu. Jdi tam až budeš mít nějaký gynekologický problém, budeš chtít napsat hormonální antikoncepci či budeš sexuálně aktivní. Pokud jsem panna bude mě vyšetřovat přes konečník. To je taková poloviční lež. Doktoři nejsou všichni stejní a každý má trošičku jiný postup.


Většina doktorů se však k takovému . Někdy může gynekolog prohlédnout ještě prsa, většinou tě ale pošle na specializovaná oddělení, kde se provádí mamografické vyšetření. Tvůj gynekolog s tebou projedná výsledky vyšetření, . Doporučený postup k vyšetřování obětí sexuální agrese při poskytování péče obětem znásilnění a sexuálního zneužívání. Centrum ambulantní gynekologie a primární péče, Brno. Postup vyšetření : Speciálním nástavcem se do dělohy aplikuje kontrastní látka, která zaplní dutinu děložní a vejcovody - na rtg se zobrazí obrysy a průchodnost útvarů. Autoři - působiště: Gynprenatal, s. Kategorie: Původní práce.


Počet zobrazení článku: 992x . K definitivnímu stanovení diagnózy je třeba histologická verifikace tumoru. Nedílnou součástí vyšetření je kolposkopie .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.